Deel deze blog

Boekentips - thema: als je er even doorheen zit

Boekentips - thema: als je er even doorheen zit

Maandelijks zetten we een thema centraal op Blij in je Brein. Voor deze maand is het thema ‘Als je er even doorheen zit’. Naast blogs geven we ook 5 boekentips voor boeken die passen bij het thema. Heb je zelf nog een goede boekentip? Deel die dan met ons via het forum en inspireer anderen.

Boekentip 1: Het geschenk van Edith Eger

Toonaangevend psycholoog Edith Eva Eger – bekend als de ballerina van Auschwitz – begeleidt lezers op een universele reis naar vrijheid en genezing.

Wat er met ons gebeurt is uiteindelijk niet het belangrijkst. Het gaat erom wat we ermee doen.

We krijgen in ons leven allemaal te maken met lijden. We kennen allemaal verdriet, verlies, wanhoop, angst en mislukking. Maar we hebben ook allemaal een keuze als we te maken krijgen met trauma of moeilijkheden. We kunnen opgeven óf ervoor kiezen om elk moment als een geschenk te ervaren.
Dr. Edith Eger, gevierd therapeut en Holocaust overlever, heeft deze praktische gids geschreven om ons zachtjes aan te moedigen de gedachten die ons gevangen houden en het destructieve gedrag dat ons belemmert te veranderen. Haar krachtige lessen vormen samen met de verhalen uit Egers’ eigen leven en die van haar cliënten Het geschenk. In dit boek leer je om je slechtste momenten te zien als je beste leermeester, en vind je vrijheid door de kracht die erin zit.

Boekentip 2: Ongetemd leven van Glennon Doyle

Bestsellerauteur Glennon Doyle laat in "Ongetemd leven' zien hoe vrouwen volledig en krachtig zichzelf kunnen zijn en daarmee meer geluk in het leven kunnen ervaren. Van jongs af aan hebben vrouwen geleerd te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld, en Doyle pleit er in dit boek voor dat we die verwachtingen nu loslaten en ontdekken wie we écht willen zijn.
Door haar eigen verhaal met de lezer te delen geeft de auteur ons allemaal de kracht om gehoor te geven aan de innerlijke stem die wij te lang hebben genegeerd. Alleen door echt jezelf te zijn, kun je werkelijk gelukkig zijn en je mooiste leven leiden. Ontdek wie jij was, voordat de wereld jou vertelde wie je moest zijn.
Zou het niet fantastisch voelen om volledig en krachtig jezelf te zijn? "Ongetemd leven' is eerlijk, kwetsbaar en compassievol en Glennon Doyle inspireert als nooit tevoren. Daarnaast is dit een heerlijk meeslepend verhaal over liefde, vertrouwen en overwinning.
Glennon Doyle is de auteur van de bestsellers "Carry on en leef' en "Carry on, heb lief'. Ze is activiste, spreker en influencer en woont in Florida met haar vrouw en drie kinderen.

Boekentip 3: Patronen doorbreken van Hannie van Gender

Maak je steeds weer dezelfde fouten in het leven, terwijl je je hebt voorgenomen om een volgende keer anders te reageren? Vertoont je gedrag hardnekkige patronen, die je zeer tegen je zin niet eenvoudig kunt doorbreken? In dat geval helpt schematherapie je verder.
Schematherapie leert je om de oorsprong van je gedragspatronen te doorgronden, hun invloed op je alledaagse leven te onderzoeken en jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen.
Aan de hand van vele voorbeelden en online beschikbare invuloefeningen maakt Patronen doorbreken duidelijk hoe patronen van gedrag, gedachten en gevoelens zijn ontstaan en hoe je die kunt veranderen.
Hannie van Genderen is klinisch psycholoog en coördinator research, development & education bij de RIAGG Maastricht. Gitta Jacob en Laura Seebauer zijn beiden als psychotherapeut verbonden aan de universiteit van Freiburg, Duitsland.

Boekentip 4: Essentialisme  ‘niet meer alles moeten’ van Greg McKeown

In 'Essentialisme' laat Greg Mckeown je op heldere wijze zien hoe je hoe hoofden bijzaken kunt onderscheiden, waardoor je meer aandacht kunt besteden aan dingen die er echt toedoen.

Op het juiste moment alleen de juiste dingen doen.

Essentialisme gaat over het terugbrengen van de overvloed aan informatie, vragen en indrukken tot de essentie. Wat is nou echt belangrijk; waar moet je werkelijk je aandacht en energie aan besteden?
In dit boek legt Greg McKeown op heldere wijze uit hoe je gedisciplineerd kunt streven naar minder. In plaats van 'ik moet ieder probleem oplossen' draait het om 'op het juiste moment alleen de juiste dingen doen'.
Greg McKeown is een gepensioneerde Amerikaanse voetballer die in de North American Soccer League en American Soccer League speelde.

Boekentip 5: Doe waar je blij van wordt van Anne Verstegen

Iedereen weet natuurlijk dat blij zijn een fijn gevoel geeft, dat het je laat stralen en dat het je energie geeft. Alleen dát zijn al genoeg redenen om zoveel mogelijk te doen waar je blij van wordt.
Maar weet je ook dat het heel aanstekelijk werkt? Dat het een soort energie is die je uitstraalt naar anderen. En dat daardoor de mensen in je omgeving zich ook blijer gaan voelen. Zo creëer je een soort veld van blije energie. Je doet het dus niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander.
Belangrijk is wel dat je het op de éérste plaats voor jezelf doet! En dat gaat een stuk makkelijker als je jezelf leuk (genoeg) vindt. Want voldoende Zelfliefde is de basis van een leuk leven. Hierover lees je uitgebreid in het groene boekje ‘Doe waar je blij van wordt!’ Four leaf clover met de vele praktische voorbeelden.
Anne Verstegen Nederlandse schrijfster die sinds januari 2018 schrijft. Met haar boeken wil ze anderen inspireren om hun eigen geluk te creëren.

Heb je zelf nog een goede boekentip? Deel die dan met ons via het forum en inspireer anderen.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.