Deel deze blog

Cid’s breinboek van de maand: IK2

Cid’s breinboek van de maand: IK2

Een tijdje geleden heb ik samen met een collega onze inzichten gedeeld tijdens een workshop over het boek IK2 - De beste versie van jezelf van Margriet Sitskoorn. Margriet is gerenommeerd neuropsycholoog en haar boek is écht heel interessant.

Waarom beveel je dit boek aan?

Ik heb het boek met veel plezier gelezen en kan het jullie dan ook van harte aanbevelen. Ben je benieuwd naar welke vaardigheden het meest bepalend zijn voor succes, zowel in het leiding geven aan jezelf als aan anderen? Ben je benieuwd welk deel van de hersenen daar het meest bij betrokken is en met welke praktische hulpmiddelen je dat deel kunt ontwikkelen? Dan is dit boek echt wat voor jou.

Welke inzichten gaf het boek jou?

Dat zijn er wel een paar, ik zet ze voor je op een rijtje:

  • welke executieve vaardigheden het meest bepalend zijn voor succes, in je werk, in je leven;
  • dat die allemaal te herleiden zijn naar een bepaald deel van je hersenen, de prefrontale cortex;
  • dat je hersenen, en dat deel dus ook, heel goed te ontwikkelen zijn middels de principes van neuroplasticiteit;
  • dat het niet uitmaakt of je jong of oud bent maar dat die ontwikkeling altijd mogelijk is.

Waarom word je brein er blij van?

Mijn brein wordt blij van de inzichten die het boek me heeft gegeven over neuroplasticiteit. Het mooiste vind ik dat Margriet Sitskoorn zo goed onderbouwt dat je letterlijk nooit te oud bent om te leren én je zelf te ontwikkelen.

Wil je meer weten?

IK2, De beste versie van jezelf heeft gewoon haar eigen website, handig! En in dit filmpje geeft Margriet zelf een introductie van haar boek. Zo weet je makkelijk en snel of het ook wat voor jou is om dit boek te lezen. Heb je het gelezen? Dan ben ik benieuwd naar je bevindingen.

Leuk dat je mijn breinboek van de maand hebt gelezen. Wil je ook je favoriete breinboek delen met de community? Leuk! Stuur dan @ of @Former Member een berichtje, dan zorgen we dat jouw breinboek een plekje krijgt in de breinbieb. 

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.