Deel deze blog

Manon's breinboek van de maand: de helende kracht van acceptatie

Manon's breinboek van de maand: de helende kracht van acceptatie

Geluk betekent voor iedereen wat anders maar wat we allemaal gemeen hebben is dat er best wat voorwaarden hangen aan geluk en gelukkig zijn. Het boek 'De helende kracht van acceptatie' geschreven door Annemarie Postma helpt je om eens op een andere manier te kijken naar geluk. En vooral naar al die voorwaarden van gelukkig zijn, dat is reuze interessant!

Waar gaat dit boek over?

Een stuk zelf onderzoek. Waarom stellen we zoveel voorwaarden aan gelukkig zijn? Het is alsof we onszelf steeds iets voorhouden. Als ik dat doe of als dat gebeurt, dan pas kan ik gelukkig zijn. In dit boek ga je vanuit verschillende perspectieven kijken naar geluk.  

Vanwaar dit boek?

Ik kreeg het van een vriendin mee. Ik merkte dat ik steeds meer vast liep als ZZP'er en deze crisis. Ze zei ga dit maar lezen.

Waarom word je brein er blij van?

Omdat ik gelijk een shift merkte. Niet dat ik het gelijk kon vasthouden, maar dat geeft niet. Immers, eerst valt het kwartje in je hoofd. En door het de tijd te geven en door puur te leven, zal het kwartje gaan vallen naar je gevoel. Dit is wat dit boek kan doen.

Het leven is geen complot tegen jou, maar een samenzwering in jouw voordeel”.

Welk impact heeft het boek op je gehad?

Veel. Gevoelsmatig is dit wat ik nodig heb om het stuk wat ik tegenkom, ruimte te mogen geven. Het is vaak het patroon wat ons vasthoudt in het negatieve. Dit boek maakt dat inzichtelijk. Kom uit je slachtoffer rol!

Welk inzicht wil je delen?

We proberen steeds om de realiteit naar onze maatstaven aan te passen. We proberen de realiteit te veranderen door de strijd aan te gaan. Maar dat geeft zoveel strijd en dan loop je energetisch leeg. De kunst van leven is het meebewegen. Dit is ook wat Boedha zei: “Als we lijden komt dit doordat we voortdurend bezig zijn om te proberen het leven zoals het is, te krijgen zoals wij het willen hebben”.

Waarom moet iedereen dit lezen?

Omdat het je terug zet in waar het werkelijk om gaat: Jij zelf en hoe jij met de wereld omgaat. Je hebt zelf in handen of een gebeurtenis in je leven nog zwaarder wordt, of dat je meebeweegt en kijkt waar het schip mag aanmeren (en niet strandden).

Welke vraag wil je stellen aan de Blij in je brein community?

Een rakende en mooie vraag aan jullie: Stel jij voorwaarden aan het gelukkig zijn?
En ben jij bereid het verzet tegen wat je niet wilt op te geven?
Zo ja: hoe voel je je dan?
Zo nee: Hoe voel je je dan?
En wat is het verschil tussen deze 2?

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.