Ik heb een terugval

We zijn inmiddels zo'n twee weken verder met ontspullen. De hoogste tijd voor een update. Zoals gezegd, die eerste tien dagen waren een 'makkie'. Ook de daaropvolgende dagen gaat het ontspullen me niet slecht af. Op een gegeven moment merken we wel dat we binnenshuis even niet meer weten wat we moeten, dus besluiten we de buitenberging aan te gaan pakken. En hoe! Daar kunnen we zelfs een paar dagen vooruit werken. Ik schiet alvast wat foto's, als bewijsmateriaal voor de Ontspullen groepsapp. We hebben namelijk zo de smaak te pakken dat we meteen doorrijden naar de kringloop met de vangst van de dag. Daarna nog even naar de stort: er zat ook wat materiaal bij dat het daglicht niet meer kon verdragen. Maar dan: de volgende dag gaat het mis. Ik heb een terugval.

Kijken, kijken, niet kopen! 

Het is zaterdagmiddag. 'Zullen we gezellig de stad in?' vraagt vriendlief. Wat een leuk idee, denk ik. Ik ben altijd in voor een gezellig uitje. We struinen lekker langs verschillende leuke (woon)winkels zonder naar binnen te gaan. Trots! Tot we die ene winkel op de Grote Markt naderen. We kunnen toch gewoon alleen even kijken, houd ik mezelf nog dapper voor. Kijken, kijken, niet kopen! Toch beging ik de fout om in de 'high' van mijn opruimwoede en ontspuldrang mij te laten verleiden tot het kopen van nieuwe spullen... We hebben al zoveel weggedaan en eigenlijk waren de theekoppen die we ontspuld hebben gewoon aan vervanging toe. Toch? Wat betekent dit voor de challenge? De voorwaarden zijn heel duidelijk: ik moet extra spullen wegdoen, maar dát doe ik niet.

'Houd ramen en deuren gesloten'

Tip van Flip: vermijd winkels met snuisterijen tijdens je ontspulmaand. Ze doen er alles aan om je te verleiden, echt waar. Het veiligst is om de stad alleen in te gaan als je een doel hebt. Blijf bij je doel en laat je niet afleiden. Verder kun je je in en om je huis toch ook heel goed vermaken?
Ondertussen ben ik me op de 'laatste loodjes' aan het voorbereiden. Dus met het zwaarste nog voor de boeg - dag 24 tot en met dag 30 = 189 spullen nog op het programma - kijk ik eerst even of dat gaat lukken. Ik trek alle kasten open en ga ze één voor één bij langs. Bij deze hoeveelheden moet je wel vooruit werken.

Veel succes als je nog gaat beginnen. Of misschien ben je al begonnen? Laat het me weten, ik ben benieuwd naar je ervaringen!

 

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

  • 189 spullen nog, dat is wel erg veel. Heb je al enig idee wat voor dingen je daar voor weg gaat gooien? Ik ben zelf ook wel aardig aan het opruimen nu omdat ik ga verhuizen. Dan moet je ook wel echt, want anders moet je veel te veel mee slepen. Als je dan echt iets hebt weggegooid geeft het ook wel een bevrijdend gevoel