Deel deze blog

Ik heb te veel spullen

Ik heb te veel spullen

Nu ik zoveel thuis zit, komen niet alleen de muren op me af, maar ook mijn spullen. Tijdens een Skype-gesprekje met mijn broer en schoonzus komt deze rommel ter sprake. Broer en schoonzus vertellen trots dat ze gaan ontspullen. Ontspullen? Schoonzus vertelt dat ze heeft gelezen in een zeker mindfull magazine dat het wegdoen van spullen heel bevrijdend kan werken. Hmm. Na enige uitleg (dag 1, één spul; dag 2, twee spullen; dag 3, drie spullen: enfin, je begrijpt waar dit naar toe gaat) begrijp ik dat ik na dertig dagen 465(!) spullen heb weggedaan. En daarbij: ik mag niets nieuws kopen. Want voor elk nieuw gekocht item - je raadt het al - moet ook weer iets ouds weg. 

'Dat lukt me nooooiit!'

Ontspullen in 30 dagen

Vol goede moed gaan we de uitdaging aan. We weten namelijk best dat we te veel spullen hebben. Ondanks dat we best minimalistisch leven en echt heus al heel veel spulletjes hebben weggedaan, hebben we nog steeds te veel spullen. En alles waar 'te' voor staat is... Dus moeten we er aan geloven, 465 'spullen' gaan weg. Heb ik wel zoveel spullen, vraag ik me stiekem af. Om elkaar te motiveren, besluiten we een groepsapp 'Ontspullen' aan te maken. Elke dag een update, mét foto als bewijs, van wat we die dag weg gaan doen.

De eerste dagen

Waar begin je met ontspullen? Ik start in de keuken. Op dag 1 doen we een pan weg. Dag 2 gaan er twee theekopjes in het krat voor de kringloop. Dit gaat goed! Ook de rest van de dagen die volgen, hebben we eigenlijk weinig tot geen moeite met het wegdoen van spullen. Ik voel inderdaad een zekere mate van bevrijding én trots. Tegelijkertijd durf ik niet te denken aan dat hoge aantal spullen dat nog weg moet. Daar zit de échte uitdaging. Want hoe ga ik op dag 20, twintig dingen wegdoen? Ga ik het redden? 

Doe jij ook aan ontspullen? Tips (en een beetje steun) zijn heel erg welkom. Dus laat ze vooral achter in de comments.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.