Deel deze blog

Initiatiefnemer aan het woord - deel 3

Voorzitter Peter bouwt 'BurgumMobyl' om tot boodschappenbezorgservice

Enorm veel initiatieven zijn er in de afgelopen tijd opgezet om mensen te helpen of blijdschap te verspreiden in deze tijd van Corona. Een paar van deze initiatieven zijn al uitgelicht, maar hoe leuk is het om de kant van de initiatiefnemer zelf te horen! Daarom hieronder een initiatiefnemer aan het woord: 

Voorzitter van de 'BurgumMobyl'

Normaalgesproken wordt de BurgumMobyl in het dorp Burgum gebruikt om mensen te vervoeren van A naar B. Ze kunnen dan naar een centraal telefoonnummer bellen en even later komt de BurgumMobyl hen op halen. In deze tijd is het helaas niet meer mogelijk om met mensen te rijden door de 1,5 meter afstand die we moeten houden. Vóór mensen rijden is daarentegen nog wel mogelijk!

'Met mensen rijden is niet mogelijk, maar vóór mensen wel!'

De BurgumMobyl heeft een grote groep vrijwilligers om zich heen die kunnen helpen. Daarom is de BurgumMobyl die eerst een vervoersmiddel was voor personen, een paar weken geleden omgetoverd naar boodschappendienst. In samenwerking met de Poiesz in Burgum is deze boodschappendienst tot stand gekomen. De Poiesz verstrekt machtigingsformulieren voor het betalen van de boodschappen (zodat er geen contant geld aangeraakt hoeft te worden), en mensen die graag hun boodschappen willen hebben, bellen s’ochtends met de BurgumMobyl waarna hun boodschappenlijst wordt opgehaald en even later de boodschappen worden teruggebracht.

Het nieuwe initiatief van de BurgumMobyl is verspreid in de Actief (plaatselijk nieuwsblad) en op Facebook, waar het vele malen gedeeld werd en dus veel mensen heeft bereikt. Reacties die te lezen zijn op Facebook over het nieuwe initiatief zijn hartverwarmend. Op dit moment zijn er 10 a 12 vaste klanten per week waarvoor de boodschappen worden verzorgd, daarnaast is het ook gebleken dat veel mensen binnen hun eigen kringen iets hebben geregeld om boodschappen te ontvangen.

Hoe mooi dit initiatief ook is, teruggaan naar de oude situatie om met mensen te rijden in plaats van vóór mensen, zou toch een stuk mooier zijn!  

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.