Deel deze blog

Journaling: waarom zou je dat doen?

Journaling: waarom zou je dat doen?

Een dagboek bijhouden saai? Ik denk van niet! Je zult versteld staan hoe motiverend en inspirerend het is om je 'eigen boek' te schrijven, terug te lezen en te zien hoe je met je doelen en dromen aan de slag bent gegaan. Journaling werkt stimulerend en uitdagend en herinnert je eraan wat voor jou belangrijk is. Je kunt het gebruiken als houvast tijdens een uitdagend leven. Bovendien geeft het een boost aan jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Ben je iemand die graag doelen voor zichzelf stelt aan het begin van ieder jaar? Maar komt daar vaak weinig van terecht? Ga dan aan de slag met journaling. Iedereen kan het! Ik zet de voordelen voor je op een rijtje.

Verhelder je gedachten en gevoelens

Door je gedachten en gevoelens op te schrijven creëer je helderheid en duidelijkheid. Het helpt om in de hectiek van deze tijd om een moment te nemen en alles op een rijtje te zetten. 

Maak doelen waar

Door je doelen op te schrijven maak je ze bewust concreet en haalbaar. Uit onderzoek blijkt dat mensen die hun doelen opschrijven, meer bereiken dan degenen die dat niet doen. Als je deze doelen dan ook nog met anderen deelt, vergroot je de kans om je doelen te bereiken nog eens extra.

Leer jezelf beter kennen

Door regelmatig te schrijven ontdek je wat echt belangrijk voor je is en wat je gelukkig en zelfverzekerd maakt.

Verminder stress

Schrijven over je gevoel en emotie, geeft een ander perspectief en heeft een ontwapenend effect. Het maakt je kalmer en rustiger.

Problemen effectiever oplossen

Al schrijvend activeer je je rechter hersenhelft, het deel dat ruimte biedt voor creativiteit en intuïtie. Journaling stimuleert daarmee jouw oplossend vermogen.

Beter communiceren

Door veel te schrijven, leer je je gedachten en gevoelens goed onder woorden te brengen en beter met jezelf en anderen te communiceren.

Vergroot je creativiteit

Al schrijvend ontstaat er ruimte voor spontane ideeën en andere creativiteit: heerlijk! 

Lijkt het je wat? Daag jezelf dan uit en doe mee met de dertig-daagse veerkracht challenge. Daarbij word je uitgedaagd om elke dag met jouw journal aan de slag te gaan. Doe je mee?

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.