Deel deze blog

Mindgym: in anderhalf uur slim ;)

Mindgym: in anderhalf uur slim ;)

Wist jij dat je met een nieuwsgierige blik, je in staat bent om veel langer je aandacht vast te houden? En dat je tegenover jezelf veel kritischer bent dan tegenover een vriend... Vorige week ben ik samen met mijn man naar de voorstelling van Wouter de Jong 'Mindgym' geweest. En dat was interessant, emotioneel en leerzaam. In het kort mijn ervaringen:

Stoer doen op het podium
Interessant, met veel interactieve spellen werden we anderhalf uur lang aan het denken gezet. En vooral heel erg uit mijn comfortzone ben gestapt. (Heb ik nou echt mijn hand op het dijbeen van mijn vreemde buurman gelegd? Ja dus!). Bij de eerste vraag al: wie wil er echt zijn comfortzone stappen? Steek dan je hand op! Er gaat dan echt van alles door je heen, kan ik je wel vertellen. Ik durfde niet... stoer doen op dat podium. Wink
Heel bijzonder dat hij ons aan het einde van de show vroeg of we wilden helpen met het verkopen van zijn boeken in ruil voor een boek. Dat wilden en durfden we zeker wel! (Sterverkopers; alle boeken waren op!)

Bedankt, en niet bedankt ;)
Emotioneel. Probeer jij maar eens een minuut lang naar iemand te kijken en allemaal complimenten te geven. Nog boeiender is wat er met je gebeurt als je daar niet op mag reageren en die gehele minuut alleen de complimenten mag ontvangen! Hier schoot mijn medestander compleet vol. "Dit wordt toch niet dagelijks tegen je gezegd", zei ze. 

Prima pinda verhaal
Leerzaam. Ik ging er een beetje sceptisch heen: wat kan een oud-acteur mij nu leren over mijn brein? Best veel over het brein dus en zelfinzicht, echt dingen om over na te denken thuis. Zoals het verhaal over de aap die de pinda's wilde pakken uit een net te kleine kom. Zijn hand kan er alleen in en uit zonder de pinda's. Wat zijn mijn pinda's? (Die je zelf dus niet wil loslaten). 

Ik zeg: Mindgym maakt je in 1,5 uur meer geïnteresseerd in wat je zelf met je brein kan doen. 

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.