Deel deze blog

Tem je krokodil... ben ik doof voor mijn interne fluisteringen?

Tem je krokodil... ben ik doof voor mijn interne fluisteringen?

Vrijdag 1 november was ik uitgenodigd voor de masterclass en boekpresentatie van de Nederlandse vertaling van het boek van Hylke Faber ‘Tem je krokodil. Hoe je groeit door patronen die je klein houden los te laten’.Een inspirerend middag in één van de mooiste boekhandels van Nederland, Waanders in de Broeren (toplocatie, aanrader!) te Zwolle!

Hoe kan je leiden vanuit hun wijze, authentieke zelf. Daarvoor moeten we leren luisteren naar onze eigen beste ingevingen, en dat is voor velen een grote uitdaging. Waarom hebben we toch zo'n moeite om naar onszelf te luisteren?

Er zijn zoveel situaties die ons doof kunnen maken voor onze interne fluisteringen. Hoge druk, een overvolle to-do lijst en de drang om onszelf te bewijzen kunnen ervoor zorgen dat we maar doorgaan, en onze interne uil – de tegenhanger van de krokodil – negeren. We laten ons vaak leiden door angst en door de verwachtingen van anderen. Dat hoeft niet, het kan ook anders.

In zijn boek leert Hylke Faber je onderscheid te maken tussen gedachten die voortkomen uit angst en wijze ingevingen. Hij laat zien in welke situaties je je laat leiden door je reptielenbrein, dat je onterecht wil beschermen in situaties waarin geen echt gevaar dreigt.Je reptielenbrein vervormt je kijk op de realiteit en is vaak een slechte adviseur. Hylke leert je hoe je zelf je beste adviseur kunt worden.

Deze masterclass was bedoeld voor mensen die willen leren luisteren naar de kant van henzelf die het beste met hen voor heeft. Voor hen die op een duurzame, burn-out vrije manier willen leven en werken; die veel willen bereiken, en met plezier en voldoening een bijdrage willen leveren aan hun wereld, in welke levensfase ze zich ook bevinden.

Ben benieuwd naar jouw verhaal: Hoe herkenbaar is dit krokodillentemmen voor jou?

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.