Deel deze blog

Veerkracht yoga terugkijken - thema loslaten

Veerkracht yoga terugkijken - thema loslaten

Op 30 maart gaf Manon Veerkracht yoga met als thema loslaten. Heb je die gemist? Kijk dan de yogasessie hier terug. 

Loslaten

Het is zo’n dooddoener als iemand dan tegen je zegt: “Ach laat toch los”. Ja hoe dan?  Loslaten betekent dat datgene wat je niet kan veranderen in zijn geheel kan laten zijn. Zonder duwen, trekken, negeren of te analyseren. Wij mensen willen controle en dat is nou net wat je mag leren tijdens het proces van loslaten. Kun jij accepteren dat wat is, is zoals het is? In al zijn glorie? Want dan kan het gaan stromen kunnen wonderen ontstaan. Deze yoga les geeft grond aan datgene wat je niet kan loslaten. Dat je mag leren hoe iets mag zijn. Het brengt je in de eindeloze ruimte waar even niks is, en tegelijkertijd alles. Waar alles wat je nodig hebt in dit leven, al je antwoorden op je vragen, de inzichten, de creativiteit ligt.  Het brengt ruimte en vrijheid.

Wat heb je nodig?

Niet iedereen heeft een kast vol professionele yoga attributen maar gelukkig zijn er simpele alternatieven die je vast wel in huis hebt.

Yogamat - heb je die niet dan kun je ook gewoon op een vloerkleed gaan zitten óf leg een dekentje neer op je houten/laminaat/tegelvloer zodat je in ieder geval niet koud wordt.
Yoga kussen – heb je die niet? Dan pak je een of meerdere kussens uit je bed en van je bank. Je kunt er ook eentje maken! Pak je hoofdkussen uit je bed, rol deze zo strak mogelijk op en bind het rolletje vast door aan de boven- én onderzijde een sjaal/sok/riem/panty te binden.
2 yoga blokken – die kun je ook prima vervangen voor 2 dikke boeken van dezelfde hoogte. 
Massage olie - maar olijfolie werkt ook, of helemaal geen olie is ook prima.

Geniet van de les

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.