Deel deze blog

WHAAA het is weer kerst

WHAAA het is weer kerst

Whaaa ik vlieg mijzelf voorbij! Herkennen jullie dat ook? Gezellige kerstdagen met gezin, familie en vrienden! Maar ohoh wat een stress. In alle drukte kom ik echt niet even aan mijzelf toe. Om daar toch aan toe te geven deel ik graag drie tips waardoor je rustmomenten kunt inbouwen tijdens deze drukke dagen.

Perfecte planning
Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Plan ruim van te voren! Denk er alvast over na wat je wil gaan doen en wat je op tafel wil toveren! Als je dit dan ook nog eens op tijd allemaal regelt en de boodschappen in de week voor kerst al haalt, met uitzondering van de verse producten. Geeft het mij al heel veel rust. Ik geef je hierbij een inkijkje in mijn favoriete ‘even lekker niets doen’, tijd voor mijzelf tips. 

Tip 1: Lekker lezen
Op de bank onder een dekentje met mijn favoriete boek (van dat moment) en cappuccino. Inmiddels weten ze thuis dat ze me dan ook echt even met rust moeten laten. Gewoon even een halfuurtje voor mezelf pakken en daarna ben ik er weer voor iedereen.

Tip 2: Plan Zen
Even boven met een maskertje op luisteren naar (kerst)muziek. Daarna heerlijk douchen en ik kan er weer tegenaan! Laat de gasten maar komen!

Tip 3: Koffie bij de kerstboom
Ik vind het ook heerlijk om vroeg in de ochtend, als alles nog stil is in huis alvast op te staan. Wakker worden met een kop koffie bij het licht van de kerstboom. Het is dan heerlijk stil in huis, ik geniet hier van en pak vaak dit moment om mijn hoofd even leeg te maken en te overdenken wat de dag gaat brengen. In alle rust op 1e kerstdag dan daarna het familieontbijt klaarzetten. De tafel extra feestelijk dekken natuurlijk, en dan iedereen te wekken. Daarna is het gedaan met de rust, maar mijn dag kan geen betere start hebben!

Dit zijn natuurlijk maar een paar tips! Als je even googelt kun je er vast nog heel veel meer ontdekken. Van wandelen met de hond (wij hebben katten Smiley) tot een lekker glas wijn en het nieuwe werkwoord Netflixen! Er zijn legio mogelijkheden.

Heb jij tips om even tijd voor jezelf te pakken? Deel ze vooral onder dit blog met iedereen!

In ieder geval willen wij, het team van Blij in je Brein, iedereen fijne feestdagen en een gezond en happy 2020 toewensen! Geniet van de gezelligheid, het lekkere eten en het samenzijn met je familie en/of vrienden!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.