Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Doejemee. Meld je snel aan.

Wat vind jij: moet iedereen zich laten vaccineren tegen corona?

| 5 reacties

Sinds de wereldwijde uitbraak van COVID-19 wordt met man en macht gewerkt aan een vaccin tegen het virus. En met succes, want deze week kreeg de eerste Nederlander hét vaccin. Voor polio, pokken, mazelen en TBC bestaat al járen een vaccin. Nu het corona vaccin er is, is het belangrijk dat mensen zich laten inenten. Maar wil iedereen dat wel? Wat vind jij: moet iedereen zich laten vaccineren tegen corona?

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

5 reacties

  • Vrijheid is inderdaad een groot recht. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich goed laat informeren. Onderzoek doen naar het vaccin, de risico's, de wijze waarop het onderzoek naar het vaccin tot stand is gekomen etc. Ik heb veel gelezen van voor- en tegenstanders. Met name artsen en andere deskundigen op dit gebied. Het blijft lastig, maar op dit moment neig ik naar niet vaccineren. Er zijn voor mij te veel onzekerheden en risico's. Ik blijf informatie verzamelen. Mocht dit aanleiding geven tot een andere visie, dan wijzig ik die. Laten we elkaar respecteren en met elkaar in verbinding blijven. Daarnaast vind ik dat je het vaccin voor jezelf neemt. Als je het vaccin neemt, dan ben jij beschermt tegen het virus. Als een ander dan niet gevaccineerd is, dan kan hij/zij jou niet besmetten. 

  • Vrijheid is een zwaar bevochten recht. Maar als je een beslissing neemt die een hele maatschappij raakt , denk dan heel goed na. Luister naar alle informatie, praat erover en bedenk welke invloed jou beslissing heeft op mensen waar je van houdt. 

    We willen de zorg ontlasten met dit vaccin, niet iedereen redden.

    Ik laat me vaccineren omdat ik de mensen van wie ik hou weer wil knuffelen. Ik vertrouw de farmaceutische industrie en de overheid als zij zeggen zorgvuldig te zijn geweest. Niemand kan weten of dit waar zal zijn, dus vertrouw op je gevoel en bedenk dat je niet alleen bent.

  • Ik ben voor vaccineren en laat mij ook zeker vaccineren als ik de mogelijkheid krijgt. Zeker als dit betekend dat we als persoon, maar uiteindelijk ook als samenleving, onze vrijheden weer terug krijgen. Dingen als onbezorgd bij familie en vrienden langzaam, een dagje shoppen, restaurantje pakken of een dagje erop uit begin ik wel erg te missen. Zeker als we straks weer richting de lente gaan. 

  • Iedereen moet daar vrij in zijn vind ik, zonder dat daar consekwenties aan verbonden zijn. Ik persoonlijk laat me niet inenten omdat ik deze regering voor geen cent  vertrouw. Er wordt, mijns inziens enorm gelogen over aantallen enz. Het waarom is gissen en dat is mij te link.

  • Ik denk dat het een eigen keuze moet kunnen zijn. In eerste instantie wil ik me niet laten vaccineren. Mocht dit problemen opleveren qua reizen bijvoorbeeld, dan ga ik het heroverwegen.