Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Doejemee. Meld je snel aan.

Veerkracht yoga

| 9 reacties

veerkracht yoga

Veerkracht betekent het leveren van een tegenkracht. Denk maar eens aan veer: die rek je uit als je eraan trekt en laat je ‘m los dan veert ie weer terug. Tenzij je te hard trekt, dan is de rek er letterlijk uit en komt de veer niet meer terug in zijn oorspronkelijke staat. Hoe voorkomen we dat bij ons de rek eruit is? Met de veerkracht yoga van Manon zorg je ervoor dat jouw veerkracht weer optimaal wordt.

Waar en wanneer?

Donderdag 28 januari van 19:30 tot 20:30 uur via Microsoft Teams. Via deze link doe je mee. 
Heb je nog geen Teams? Zorg dan dat je Teams op tijd downloadt zodat je lekker ontspannen kunnen starten met deze yogales.

Wat kun je verwachten?

We starten met zachte fascia yoga en sluiten af met yin yoga. Fascia is het bindweefsel dat alle spieren en organen omhult en dus eigenlijk alles in ons lichaam met elkaar verbindt. Vaak is dat bindweefsel stijf en stram door alle tegenkracht die wij geven, we rekken de veer steeds verder uit. Door het maken van zachte spiraalvormige bewegingen stimuleren we dat bindweefsel. Dat zorgt niet alleen voor een soepeler en ontspannen lijf. Door het bindweefsel te verzachten vergroten we ook onze veerkracht. Klinkt goed toch?

Wat heb je nodig?

Niet iedereen heeft een kast vol professionele yoga attributen maar gelukkig zijn er simpele alternatieven die je vast wel in huis hebt.

Yogamat - heb je die niet dan kun je ook gewoon op een vloerkleed gaan zitten óf leg een dekentje neer op je houten/laminaat/tegelvloer zodat je in ieder geval niet koud wordt.
Yoga kussen – heb je die niet? Dan pak je een of meerdere kussens uit je bed en van je bank.
Twee tennisballen – 2 zachte stress ballen zijn ook goed of leen de speelbal van je hond.
Dekentje – we willen het niet koud krijgen dus leg een kleedje klaar. 

Doe je mee?

Ik ben benieuwd; is bij jou de rek er uit of veer je nog lekker terug? Laat het me weten en plaats hieronder een reactie.

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

9 reacties