Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samenfitter. Meld je snel aan.

Eens of oneens? De burn-out is een hype.

| 13 reacties

Ken jij mensen met een burn-out? Grote kans dat het antwoord “ja” is. Precieze cijfers zijn niet bekend, maar jaarlijks schijnen behoorlijk wat werknemers een burn-out te krijgen. En die aantallen lijken alleen maar op te lopen. Wat is er aan de hand? Leggen we te veel druk op onszelf? Zijn we emotioneel minder weerbaar dan vroeger? Of praten we elkaar de symptomen ook een beetje aan? De meningen verschillen. 

Wat vind jij?

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

13 reacties

  • Altijd sterk willen zijn, moeilijk nee zeggen. Gecombineerde problemen met kinderen en op zakelijk vlak. Steeds minder sociale cohesie van de samenleving en elkaar steeds minder als mens zien. Tot 11 uur 's avonds werken en ook in de weekenden zonder tijd voor jezelf te nemen. En dat bijna een jaar lang, terwijl je altijd van jezelf en anderen krijgt te horen dat het niet genoeg is...

    Nou, toen ging het bij mij dus echt goed mis. 

  • Oef ik denk eerlijk gezegd dat de huidige tijd waarin we leven, En dan met name de rol die social media heeft in ons leven en het continu delen van de positieve dingen in je leven, dat dat grote invloed heeft. Een Invloed op de mentale gezondheid van mensen. Vroeger bestond er nog geen social media en was de wereld veel kleiner en de drang om continu aan te staan. Daarmee denk ik dat de burn-out geen Hype Is maar wel een typisch verschijnsel wat hoort bij deze tijd.

  • Ik denk misschien wel een beetje van alles. Natuurlijk verschilt alles per persoon en is het vaak genuanceerde dan het lijkt.

    Je komt op o.a. sociale media zoveel verschillende invloeden en zaken tegen. Het is heel makkelijk om een nieuw 'balletje' te vinden wat je hoog moet houden. Hoe meer balletjes hoog te houden, hoe meer druk je kan ervaren.

    Daarnaast hoor je inderdaad steeds meer over de burn-out, hoe deze ontstaan en wat voor klachten erbij horen. Dus ik kan het me goed voorstellen dat het makkelijk is jezelf of elkaar symptomen aan te praten, maar je wilt klachten natuurlijk ook weer niet onderschatten. 


    Serieus nemen van klachten en hoe je je voelt lijkt mij erg belangrijk, daarnaast vind ik dat het makkelijk moet zijn om de juiste ondersteuning te krijgen op het moment dat je het nodig hebt. Misschien dat die drempel soms nog wat te hoog is.