Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Doejemee. Meld je snel aan.

Wintertijd of zomertijd wat heeft jouw voorkeur?

| 18 reacties

Dit weekend is het weer zover. De klokwijzer mag een uurtje achtruit uitgezet worden en we mogen een uurtje langer slapen. Lees ook het blog Oeps het is bijna weer reset time en geef hier je mening. 

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

18 reacties

 • Dat veel mensen problemen hebben met het verzetten van de klok voor of achteruit is een feit.
  Wat mij altijd wel bevreemd is, dat wanneer het weekend is aangebroken we zo maar een uur later naar bed gaan en een uur later opstaan. Dat schijnt zo te horen. Dat doen we op zaterdag en zondag. Dan is het toch logisch, dat je ritme op maandagmorgen helemaal verstoord is? Waarom dan zoveel moeite met die 2 keer per jaar dat het verplicht wordt. We doen het immers zelf elk weekend!
  Sta in het weekend ook op hetzelfde tijdstip op als door de week!! Is veel beter voor lichaam en geest. De RRR is nog altijd de basis voor een goed leven. Rust, reinheid en REGELMAAT. En er komt geen uurtje bij en er gaat ook nooit een uurtje af. Tijd is een constante factor.  

 • Wintertijd, eigenlijk de normale tijd, heeft mijn voorkeur.

 • Wintertijd graag. Er is onderzoek naar gedaan dat het beter is voor ons als mensen. In 2018 heeft de Europese Commissie dit voorstel gedaan. Het zou voor NL nog beter zijn als we daarbij ook nog de tijd van Engeland nemen (bron: RIVM www.rivm.nl/.../wintertijd-beter-voor-volksgezondheid-dan-zomertijd) Jammer dat het nog niet is doorgevoerd.

 • Of het nu aan de zomer of de wintertijd ligt... Geen idee, het feit dat het minder lang licht is op een dag vind ik denk ik het meest lastig.

  Voorkeur daarom toch de zomertijd

 • Doe mij ook maar wintertijd! Ik kan zelf erg slecht tegen opstaan in het donker, en dat ene uurtje zorgt er toch een beetje voor dat dit wat minder is! 

 • Doe mij maar wintertijd! Naast dat dit volgens mij het dichtsbij het 'natuurlijke' ritme zit, vind ik het niet erg al zomers eerder donker wordt. Dan je juist nog even lekker buiten zitten en genieten van de sterren (met of zonder een vuurkorfje).

  Daarnaast is het voor het opstaan in de winter ook wel fijn dat eerder licht wordt dan wanneer de zomertijd zou hebben 

 • Daar heb je een punt. Maar andersom werkt het ook niet. Dus maar houden zoals het is?

 • Doe voor mij maar de wintertijd. Zomertijd in de winter is een illusie. Het blijft toch winter!

 • Doe mij maar lekker de zomertijd, heerlijk na het werk nog even een blokje om en genieten van de dag. Nu is het zo snel donker en gevoelsmatig de dag snel voorbij. 

 • Ik ben voorstander van wintertijd. Heb moeite met uit bed komen als het nog donker is, dus vind het fijn als het wat eerder licht is.  Vind het wel erg belangrijk om genoeg daglicht mee te pakken, dus probeer mijn werktijden nu zo te regelen dat ik ochtends als ik de kinderen naar school gebracht heb nog tijd heb voor een wandeling met de hond. ( dat is dan weer het grote voordeel van thuiswerken. De reistijd die je niet hebt kan besteed worden aan beweging!)

  Mijn dochters zijn nog jong en kunnen met wintertijd ook beter in slaap komen. Dat maakt mij happy, want dat betekent iets meer me time.