Deel deze blog

Initiatiefnemer aan het woord - deel 2

Initiatiefnemers Joas en Debora over Vrijwilligersnetwerk Buitenpost

Enorm veel initiatieven zijn er in de afgelopen tijd opgezet om mensen te helpen of blijdschap te verspreiden in deze tijd van Corona. Een paar van deze initiatieven zijn al uitgelicht, maar hoe leuk is het om de kant van de initiatiefnemer zelf te horen! Daarom hieronder een initiatiefnemer aan het woord:

Hulp initiatief Buitenpost

Na de persconferentie van premier Rutte op 12 maart zaten wij, Joas en Debora Deinum uit Buitenpost te bedenken wat de gevolgen zouden zijn voor onze kinderen, voor onszelf en voor ons werk. We dachten toen dat dat wel mee zou vallen. Inmiddels weten we beter.

In ons werk (Debora werkt als drogist en verkoopcoördinator, Joas als manager bij bewegingscentrum Switte in Buitenpost) zien we echter behoorlijk veel mensen voor wie de gevolgen duidelijk groter zijn, mensen met gezondheidsklachten als diabetes, hart-, vaat- en longziekten. We zagen dat er vooral voor oudere mensen al de nodige initiatieven werden ontwikkeld en daarom hebben wij ons vooral willen richten op anderen uit de risicogroepen.

Daarom zijn we begonnen met het Vrijwilligersnetwerk Buitenpost. Via www.joasfotografie.nl/vrijwilligersinitiatief/ kunnen zowel vrijwilligers als hulpvragers zichzelf aanmelden. Vervolgens kijken wij welke vrijwilliger het beste gekoppeld kan worden aan welke hulpvrager en brengen we deze mensen met elkaar in contact. Op dit moment zijn er nog meer vrijwilligers dan aanvragers. Enkele doen boodschappen voor anderen, sommige bieden een luisterend oor.

'We brengen mensen met elkaar in contact'

Afgelopen week was er een vrijwilliger die ons een terugkoppeling mailde van een telefonisch contact waarbij de hulpvrager aangaf dat een familielid uit Brabant was overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. De vrijwilliger en de hulpvrager hebben met elkaar afgesproken dat ze daarom de komende weken regelmatig contact met elkaar zullen hebben. We vinden het, juist vanwege dit soort gesprekken, erg bijzonder dat we kunnen helpen om mensen met elkaar in contact te brengen.

Onze persoonlijke inschatting is dat, zodra er een of meer bevestigde gevallen van Corona bekend zijn in of rondom Buitenpost, er meer vraag zal komen van de kwetsbaren uit de risicogroepen. 

Mocht je bovenstaande hebben gelezen en je wilt ook iets soortgelijks opstarten in je eigen omgeving, neem dan gerust contact met ons op. We hebben online formulieren, teksten en draaiboeken voor je klaar staan!  
 

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.