Deel deze blog

Initiatiefnemer aan het woord - deel 1

Initiatiefnemer Tineke vertelt over haar  'Wall of love'

Enorm veel initiatieven zijn er in de afgelopen tijd opgezet om mensen te helpen of blijdschap te verspreiden in deze tijd van Corona. Een paar van deze initiatieven zijn al uitgelicht, maar hoe leuk is het om de kant van de initiatiefnemer zelf te horen! Daarom hieronder een initiatiefnemer aan het woord:

Wall of love van Tineke

Ik ben Tineke, 30 jaar en sinds kort woon ik weer in Friesland. Drie jaar terug besloot ik om te emigreren naar Curaçao omdat dit mijn lijf erg goed deed. Ik weet namelijk al 13 jaar dat ik systeemziekte heb. Een auto-immuunziekte waarbij mijn eigen lijf zich tegen mij keert. Omdat mijn gezondheid ineens heel erg achteruitging ben ik binnen twee weken teruggekomen naar Nederland. Op 3 februari werd ik weer ingeschreven als bewoner van Friesland. In dezelfde maand kwam ik nog op een wachtlijst voor revalidatie in Beatrixoord in Haren.

En toen... Corona 

Mijn revalidatie werd afgeblazen en ook afspraken met mijn artsen gingen niet door. Geen therapie aan huis beschikbaar alleen nog beeldbellen. Ik heb 1x een revalidatiearts (telefonisch) gesproken die zei: ‘Je zal het zelf thuis moeten doen’. Na een terugval, remigratie en opnieuw een rolstoel/scootmobiel nodig te hebben zit je niet ook nog te wachten op een lockdown. Ik was enigszins wanhopig. Hoe gaat ik dit ooit zelf doen? Tot ik tijdens een ritje met mijn scootmobiel en hond Bente een gehaakt werkje in een boom tegenkwam. Dit vrolijkte mij op... Ik bedacht dat we met elkaar de wereld leuker kunnen maken in deze tijd door dit soort kleine dingen. Elkaar opvrolijken, nu dat niet kan op de manieren die we misschien gewend zijn. Ik hing een lange lijn aan het hek van het huis, met een briefje van mezelf eraan:

Spread a little love everywhere you go.

Stay healthy

Stay safe

Stay connected 

Dit was het begin van de ‘Wall of Love’. Elke dag kijk ik even of er iets bij gehangen is. Het eerste hek hangt inmiddels vol daarom hangt er nu ook een lijn aan het tweede hek. Er is ruimte voor ongeveer 25 meter liefdeGrinning. Tekeningen, kaartjes, ballonnen, knutselwerkjes. Het kan van alles zijn. Ik wil graag wat liefde en een glimlach naar buiten brengen voor iedereen die langskomt. Het is klein maar hopelijk vinden mensen het fijn.

Zelf vind ik het leuk om elke dag even te kijken of er misschien iets bij gehangen is. Inmiddels heb ik mezelf ook herpakt en ben ik al een maand bezig met ‘Covid proof revalideren’. En ik kan zeggen dat er langzaam vooruitgang in zit.

De Wall of Love is te bewonderen aan de Ikkersreed in Drogeham. 

Liefs, Tineke

Wil je meer over mij weten? Kijk dan even op: www.tinekeveenstra.nl

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.