Deel deze blog

11 vragen aan Jacqueline

Elke week een kort interview met één van je medewandelaars. Hoe leuk is dat? Zo leren we elkaar beter kennen én motiveren we elkaar voor de virtuele Elfstedentocht.

1. Wie ben je?

Ik ben Jacqueline Vissers.

2. Waarom doe je mee aan de virtuele Elfstedentocht?

Ik ben gek op wandelen! Daarnaast is het een mooi initiatief om mensen op deze manier in beweging te brengen. Het is super gezond!

3. Wandel je het hele Elfstedenpad of delen van de route?

Ik volg niet het Elfstedenpad. Ik ben actief met wandelen in en om mijn eigen woonomgeving (dat is toevallig ook voor een deel aan de 11 steden route ). Daarnaast loop ik momenteel al het Nederlandse Kustpad. We hebben Groningen en Friesland gehad en zijn nu in Noord-Holland aangeland.

4. Hoeveel spierpijn heb je na een wandeling?

Eigenlijk geen. Wel wat stijve spieren als ik meerdere dagen langere afstanden heb gelopen.

5. Wandelde je hiervoor ook al?

Ja. Wandelen is echt een hobby van me de laatste jaren. Het is niet ingewikkeld, dichtbij en gezond . Ik wandel graag routes (bijv. het Pieterpad). Zo kom je nog eens op plekken waar je eerder nooit kwam.

6. Wie is je favoriete wandelmaatje en waarom?

Mijn vriendin Marianne is mijn favoriete maatje. Ze woont in Amersfoort en dus zien we elkaar niet elke week. Door samen te wandelen kletsen we heerlijk bij tijdens onze tochten. We plannen onze weekendjes ook altijd echt vooruit. Zo zien we elkaar elke maand!  Thuis wandel ik vaak met mijn man en de hond. Ik spreek ook wel met vriendinnen af voor een rondje. Maar sinds corona heb ik ontdekt dat alleen wandelen eigenlijk ook heerlijk is.

7. Wandel je liever zonder of met muziek/podcast?

Als ik alleen wandel dan luister ik soms naar de radio, naar mijn favoriete muzieklijst (buiten uit kan je ook heerlijk meezingen ) of een podcast. Maar niet altijd. Soms is de stilte ook heerlijk! Ik bel ook wel eens tijdens het wandelen, heerlijk even uitgebreid bijpraten bijvoorbeeld met mijn zus. Lekker praktisch ook: 2 vliegen in 1 klap.

8. Op welke schoenen wandel je? / Wat is je wandeloutfit?

Ik heb dit voorjaar lage wandelschoenen gekocht. Daar loop ik graag op. Ik heb ook hoge wandelschoenen, die gebruik ik in het najaar en de winter. Ik heb geen speciale kleding aan. Als het even kan wel een korte broek… dat zorgt voor bruine benen .

9. Wat is je mooiste wandelroute?

Het Nederlandse Kustpad! Echt een aanrader. Wat is ons landje toch mooi. Het pad loopt van Oost Groningen (Duitse grens) naar Zeeuws Vlaanderen. We zijn inmiddels bij Petten in Noord Holland aangeland. Je ziet de verschillen in het landschap maar ook in de seizoenen. We lopen eigenlijk het hele jaar door. Deze herfst liepen we in Groningen waar er druk geoogst werd; modder en klei op de wegen, prachtige luchten etc. Dit weekend liepen we op het strand bij Callantsoog. Zo leuk mensen in de zee en op het terras. De ontdekking voor mij is wel de kop van Noord Holland – Wieringen. Ik kende het niet goed maar het is er prachtig!

10. Wat is jouw eettip/snack voor onderweg?

Tijdens wandelroutes heb ik een bolletje met een gebakken ei en een krentenbol mee.  Natuurlijk ook voldoende water. We stoppen ook regelmatig voor een drankje op een terras (als dat er is). Als ik thuis wandel heb ik niets mee.

11. Met welke collega zou je graag een wandeling willen maken? En waarom?

Ik wandel al graag met @. Even bijkletsen, gezellig . Maar natuurlijk zou ik ook wel met @ en @ willen wandelen. Eens horen wat jullie ervaringen zo zijn met deze virtuele Elfstedentocht en de mensen die jullie daarover spreken.

Wandel jij ook mee met de virtuele Elfstedentocht? ​​​​​​​Dan stellen wij ook jou graag 11 vragen. Doe je mee? Tag diegene waar jij meer van zou willen weten.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.