Deel deze blog

11 vragen aan Sander

11 vragen aan Sander

Elke week een kort interview met één van je medewandelaars. Hoe leuk is dat? Zo leren we elkaar beter kennen én motiveren we elkaar voor de virtuele Elfstedentocht.

1. Wie ben je?

Sander Baesjou, 48 jaar oud en zelfstandig Marketing, Communicatie en Innovatie Strateeg.

2. Waarom doe je mee aan de virtuele Elfstedentocht?

Met een vriendengroep lopen wij met enige onregelmaat een etappe van de Elfstedentocht. We zijn vlak voor de coronacrisis aangekomen in Hindeloopen. Nu gezamenlijk lopen er even niet inzit is de virtuele variant een mooie tussenoplossing. En aangezien mijn vrouw en ik dagelijks wandelen is dit een mooie stimulans om extra kilometers te maken.

3. Wandel je het hele Elfstedenpad of delen van de route?

Wij lopen de hele route. Op 9 juni hebben we letterlijk en figuurlijk de finish gehaald. Wij wonen dicht bij de Bonkevaart. En wat is er mooier dan dat je de laatste kilometer van de 283 ook daadwerkelijk langs de Bonkevaart kunt maken!?

4. Hoeveel spierpijn heb je na een wandeling?

Gelukkig heb ik daar nooit last van. Door de vele wandelingen zijn we ondertussen goed getraindWink.

5. Wandelde je hiervoor ook al?

Jazeker. Gewoon door de week om te ontspannen of op vakantie om dan wat steilere heuvels op bergen te bedwingen. Maar in de afgelopen maanden zijn we zeker meer gaan wandelen.

6. Wie is je favoriete wandelmaatje en waarom?

Mijn vrouw. Al pratend nemen we  de actualiteit door, bespreken toekomstplannen of filosoferen er wat op los. En dan stamp je de kilometers makkelijk weg.

7. Wandel je liever zonder of met muziek/podcast?

Nooit met muziek.

8. Op welke schoenen wandel je? / Wat is je wandeloutfit?

Lage wandelschoenen voor het reguliere wandelwerk in Nederland, hoge wandelschoenen voor de wat langere afstanden en voor uitdagende wandelingen in het buitenland

9. Wat is je mooiste wandelroute?

Ik kies er twee. De Bessegengrat. Dit is een wandelklassieker in Noorwegen. Je bent een dag onderweg, moet af en toe flink klauteren en wordt (als het weer meezit) regelmatig op betoverende uitzichten getrakteerd. En nummer 2 is het South West Coast Path in Engeland. Twee jaar geleden stuk (5 dagen) gelopen met paar vrienden. Prachtige wandeling met continue uitzicht op de Atlantische Oceaan.

10. Wat is jouw eettip/snack voor onderweg?

Niks bijzonders. Mueslireep, ontbijtkoek, boterham met kaas, voldoende water en… Chocotoffs.

11. Met wie zou je nog graag een wandeling willen maken? En waarom?

Ik kijk er naar uit om de echte Elfstedentocht weer te hervatten met mijn vriendengroep. Naast de Elfstedentocht lopen we ook 1x per jaar in Duitsland en sinds kort (proberen) we ook andere landen te bezoeken. Maar de coronacrisis heeft alles even on hold gezet. Mooie stukken wandelen, goede gesprekken, lekker biertje en een goede maaltijd na afloop!

Wandel jij ook mee met de virtuele Elfstedentocht? ​​​​​​​Dan stellen wij ook jou graag 11 vragen. Doe je mee? Tag diegene waar jij meer van zou willen weten.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.