Deel deze blog

25kmchallenge

25kmchallenge

De 25km challenge! Doe je mee?

Vandaag wil ik jullie uitdagen. De uitdaging is eenvoudig: Elke dag, 25 dagen achter elkaar, 25 kilometer fietsen. 

Ik doe het om ritme en discipline in mijn fietsgedrag te krijgen en omdat ik het superleuk vind om een echte uitdaging te hebben. Voor mij vraagt en brengt het motivatie, discipline en focus. Ook geeft het mij bij succes een prachtige beloning na rit 25.

Omdat ik graag met anderen fiets nodig ik ook jullie uit!  Laten we in de comments babbelen over hoe het gaat.  

Waarom 25 dagen, 25 kilometer?
Vaak heb ik doelstellingen die gaan over het leveren van een bepaalde prestatie. Bijvoorbeeld een bepaalde toertocht volbrengen, of een hoge berg beklimmen op de fiets. Dan werk ik me over een periode van weken tot maanden in het zweet en zet ik uiteindelijk een mooie prestatie neer.

Op karakter je doelen halen?

 Wie kent het niet, bij elke proces hoort een beetje tegenslag of een periode met net minder motivatie en regen buiten Wink. Toch kunnen we dan op altijd op karakter die prestatie wel volbrengen. Juist hierom vind ik gaaf om een doelstelling te formuleren die gaat over het proces. Dus mezelf de vraag stellen: ‘Wat ga ik doen om 625 km te fietsen? Ik ga elke dag, onafgebroken 25 kilometer fietsen. Dat vraagt om motivatie, discipline, focus en geeft een prachtige beloning na rit 25. Dat is pas op karakter je doel halen Wink

Een doelstelling werkt motiverend.
In het algemeen kan gesteld worden dat doelen zorgen voor betere resultaten. Het stellen van doelen is belangrijk. Dit komt doordat je bij het stellen van doelen je aandacht richt op belangrijke zaken die een bij jouw doelstelling horen. Het hebben van een doel geeft je een taak. Een taak waarop je aandacht kan richten, het zorgt ervoor dat je minder wordt afgeleid door zaken die je kunnen belemmeren bij het behalen van je doelen.
 
Doelstellingen zijn er in allerlei soorten en maten. Ze helpen je om te komen waar je wilt zijn.

  • Procesdoelen - Gaan over wat je gaat doen om je doelstelling te halen. 
  • Prestatiedoelen - Gaan over mijlpalen die je zelf kunt bereiken en je waar je zelf voor verantwoordelijk bent en controle over hebt. Bijvoorbeeld het behalen van een persoonlijk record of bijvoorbeeld een aantal kilo's gewicht verliezen.
  • Resultaat doelen - gaan over het leveren van een resultaat. Bijvoorbeeld een wedstrijd winnen. 

Nadenken over procesdoelen
Het is een valkuil om zomaar ‘Ja’ te zeggen tegen deze challenge, zonder na te denken over wat je ervoor moet doen om het doel te halen. Een kort lijstje met punten waar ik over na ga denken

  • Planning
  • Materiaal
  • De sociale factor à Doe ik het alleen? Of Samen?

Denk bijvoorbeeld aan de planning. Kun je het inbouwen in je dagelijkse leven of moet je er speciaal tijd voor maken? Op welke fiets ga je en ga je alleen of samen? Ik kies ervoor om het samen te doen, in elk geval met Simone en als het lukt neem ik onze dochter Elvira mee in de fietskar.

Als je op pad gaat met je kinderen is het misschien leuk om tussendoor ergens te picknicken. Betrek ze er ook in. Een mooi moment voor leuke gesprekken met je kind. Grote kans dat ze de volgende keer graag weer met je mee gaan.

Doe je mee? Ik begin op de dag na Hemelvaart met de challenge.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.