Deel deze blog

App van de maand: 7 minute training

App van de maand: 7 minute training

Het is alweer bijna 2020, en dat betekent dat de meesten van ons met goede voornemens aan de slag gaan. Goed voornemen nummer één: meer gaan sporten én meer bewegen. Vaak wordt dit doel na een paar weken, of zelfs eerder, alweer aan de kant gezet. Meest voorkomende reden? Tijdgebrek. De 7 Minute Training app biedt hiervoor dé perfecte uitkomst. Met deze app is de smoes ‘tijdgebrek’ verleden tijd!

Maximum results with minimal investment

Wat is het?

7 Minute Training is een app waarbij je zoals gezegd ‘slechts’ 7 minuten traint. Het programma is gebaseerd op HICT (high intensity circuit training); de meest efficiënte manier om te trainen.

Wat doet het?

Tijdens deze 7 minuten voer je 13 verschillende oefeningen uit. Tussen de verschillende oefeningen door krijg je 10 seconden rust. Het makkelijke aan 7 Minute Training is dat je het overal, ook gewoon thuis of op kantoor, kunt doen! Het enige wat je nodig hebt is een stoel, muur én een vloer. Het programma is zo ontworpen dat je hele lichaam wordt getraind. Naast het trainen van je hele lichaam kun je ook kiezen voor een programma dat is gericht op één lichaamsdeel. Wil je je bijvoorbeeld meer focussen op je abs, benen of armen? Kies dan voor een specifieke training.
De app laat je aan de hand van video’s per oefening zien hoe je deze het beste kunt uitvoeren. De app laat je zien welke oefening je gaat doen én telt de tijd af. Hiernaast word je ook begeleid door een stem die aangeeft welke oefening eraan komt en hoelang je nog te gaan hebt, handig dus.

Werkt het?

Ik ben ervan overtuigd dat deze app veel mensen kan helpen. Om mij heen hoor ik vaak dat mensen te weinig tijd hebben om naar bijvoorbeeld een sportschool te gaan. Dit excuus gebruikte ik zelf ook vaak, maar sinds ik 7 Minute Training gebruik lukt het me gemakkelijk om elke dag ‘even’ te trainen. Ik vind het ideaal dat ik het trainingsprogramma gewoon thuis kan uitvoeren én dat het ook nog eens heel weinig tijd in beslag neemt. Het programma is ook uiterst geschikt voor beginners, aangezien de app per oefening een instructievideo biedt. Om écht resultaat te zien vraag ik me af of deze training van 7 minuten genoeg is. Voor een zichtbaar resultaat moet de korte training wellicht een paar keer achter elkaar worden herhaald. Maar… alle kleine beetjes helpen!

To download or not to download?

To download! 7 Minute Training gaat je helpen om 2020 sportief en volop in beweging te starten!

Download voor Apple toestellen

Download voor Android toestellen

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.