Deel deze blog

Beleef een route drie keer anders #tipvanTjisse

Beleef een route drie keer anders #tipvanTjisse

Elke dinsdag een nieuwe #tipvanTjisse. 'Wandelgoeroe'  uit Akkrum geeft leuke tips om jouw virtuele Elfstedentocht nóg leuker te maken.

De mooiste stukjes van Nederland

Nederland heeft heel veel mooie wandelroutes. Op de site van Wandelnet vind je een actueel overzicht met informatie van de ± 11.500 km Lange Afstand Wandelpaden (LAW’s) en Streekpaden (SP). LAW’s zijn te herkennen aan de wit-rode stickers die je tegenkomt op de routepaaltjes of lantaarnpalen. SP’s zijn gemarkeerd met geel-rode stickers.

De routes gaan langs de mooiste stukjes van Nederland, zoveel mogelijk over onverharde paden en wegen, door bossen, heide of langs idyllische dorpen en historische steden.

Wandelen wanneer jij wilt

Het Pieterpad is het bekendste LAW, en “ons” Elfstedenpad is een van de bekendste Streekpaden. Met de handige gidsen kun je zelf bepalen welke etappe je wilt lopen. Je kunt er dus zo lang over doen als je wilt. Zo zijn er stellen en vriendengroepen die er elk jaar een lang weekend op uit trekken om een paar etappes van een pad te lopen. In de gidsen worden rustpunten en openbaar vervoer-haltes aangegeven, erg handig. 

3 verschillende routes

Zet je fiets achter op de auto. Rij naar de plek waar je je wandeling wilt eindigen. Fiets vandaar naar de start waar je wilt beginnen en loop dan via de routebeschrijving in de gids terug naar de auto en haal daarna je fiets weer op. Leuk om vooraf via fietsknooppunten je route naar de start te plannen. (https://routeplanner.fietsersbond.nl optie via knooppunten) Zo kom je vaak 3x op een verschillende manier door het gebied.

Lekker wandelen!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.