Deel deze blog

De voordelen van buitensporten

De voordelen van buitensporten

Het wisselvallige weer is terug, de blaadjes beginnen te verkleuren en de trui maakt zijn herintrede in je kast. De meeste mensen worden nou niet gelijk dol enthousiast als ze naar buiten kijken. En sporten in dat druilerige, koude weer is helemaal een no-go. Zonde! Want of je nou gaat wandelen, hardlopen, fietsen óf een balletje trappen met je kleine neefje, de voordelen van lekker buiten sporten zijn hartstikke groot.

Voorkom een dipje

Je hoort veel mensen zeggen last te hebben van een dipje en somberheid in het najaar. Mensen hebben behoefte aan meer slaap en voelen zich lichamelijk minder fit. Maar wist je dat meer naar buiten gaan en bewegen je helpt om je blij en fit te voelen? Daglicht heeft een positieve invloed op je lijf en stimuleert de aanmaak van vitamine-D én het gelukshormoon endorfine.

Na regen komt zuurstof

Heeft het net geregend? Trek je loopschoenen aan en gaan! Dit is namelijk het perfecte moment om buiten te zijn. Vlak na een regenbui zit er meer zuurstof in de lucht, wat je rondje hardlopen een stuk makkelijker maakt. Zuurstofrijke lucht reinigt je longen en verlaagt je bloeddruk en hartslag. Geen zin om af te wachten en trotseer jij de druppels gewoon? Jij bikkel!

Versterk je immuunsysteem

Shinrin-Yoku, oftewel ‘bosbaden’ is volgens de Japanners hét geheim om je immuunsysteem te versterken. Een mindful wandeling door het bos kan volgens onderzoek je bloeddruk verlagen, stress verminderen én je minder vatbaar maken voor een verkoudheid of griepje. Diep ademhalen en langzaam wandelen activeert je NK-cellen, natural killer cells, volgens de Shinrin-Yoku filosofie. Dus trek je wandelschoenen aan en gaan!

Een feestje voor je zintuigen

Naar buiten gaan in de koude maanden is een feestje voor je zintuigen. Je voelt de koele lucht op je gezicht, ruikt de frisheid na een regenbui en ziet de prachtig gekleurde bladeren aan de bomen. En wat hoor je? Rust op straat, heerlijk! Eenmaal weer binnen plof jij op de bank in je joggingbroek. Klaar voor de volgende aflevering van je favoriete serie.  

Keep it fun!

Een beetje motivatie nodig?

  • Vraag een vriend(in) om met je mee te sporten
  • Scoor een paar STOX Energy Socks met korting in de Samen Fitter webshop, die zorgen tijdens het wandelen of sporten voor een verbeterde doorbloeding wat je een fitter gevoel geeft. 
  • Luister naar je favoriete muziek, een luisterboek of podcast tijdens het sporten
  • Wandeling in het bos? Neem je camera mee om prachtige plaatjes te schieten
  • Zoek afwisseling in je routes. Tip: eRoutes

Wat is jouw favoriete buitensport? Laat het ons weten hieronder in de comments. 

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.