Deel deze blog

Een goede voorbereiding is het halve werk #tipvanTjisse

Een goede voorbereiding is het halve werk #tipvanTjisse

Elke dinsdag een nieuwe #tipvanTjisse. 'Wandelgoeroe'  uit Akkrum geeft leuke tips om jouw virtuele Elfstedentocht nóg leuker te maken.

Door weer en wind

Wandelen kun je het hele jaar door. Zomer, herfst of winterse kou: je kunt je er goed op kleden. Ook als het toevallig eens regent. Maar ik heb ervaren wandelaars regelmatig horen zeggen dat hun regenkleding in de kast ligt te verschimmelen dus ook dat is geen reden om niet te gaan. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zeker in de zomer is het belangrijk dat je er om denkt de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Het kan heerlijk zijn om in het zonnetje te wandelen maar pas op dat je niet verbrandt. Zorg voor een zonnebrandcrème met een goede UV-bescherming. Zorg ook dat je een pet en zonnebril bij de hand hebt. In de ochtend of ‘s avonds schijnt de zon minder fel dan in de middag, houd daar rekening mee.

Je kunt zomers maar ook in het voorjaar en herfst verbranden voor je het weet 

Het is altijd belangrijk om je goed in te smeren. En uit eigen ervaring weet ik dat je geen zonnesteek moet willen oplopen.

Hydrateren kun je leren

Zorg er voor dat je voldoende drinken en eten meeneemt als je wat langer op pad gaat. Voorkom dat je uitdrogingsverschijnselen krijgt. Belangrijk is dat je voldoende drinkt, ook als je nog geen dorst hebt. Op warme dagen zweet je meer, dus moet je ook meer drinken dan normaal. Zelf heb ik meestal een thermoskan met thee en een paar flesjes water mee. Kun je mengen zodat het niet te heet is, een goede dorstlesser. Kokosmelk hydrateert ook heel goed maar daar moet je van houden.  Overigens is een terrasje onderweg ook niet te versmaden.

Lekker wandelen!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.