Deel deze blog

Een goede wandelschoen is het halve werk. #tipvanTjisse

Een goede wandelschoen is het halve werk. #tipvanTjisse

Elke week een nieuwe #tipvanTjisse. 'Wandelgoeroe' uit Akkrum geeft leuke tips om jouw virtuele Elfstedentocht nóg leuker te maken. 

These shoes are made for walking

Als je vaker en langer wandelt, is het belangrijk dat je lekker loopt en geen blaren krijgt. Goede schoenen en sokken zijn daarbij belangrijk. Wat goede wandelschoenen zijn, is moeilijk in z’n algemeenheid te beantwoorden. Iedereen heeft andere voeten.

Een goede wandelschoen heeft veel voeten in de aarde

Naast de vorm van je voeten en zaken als hoe je loopt, hoe zwaar je bent en op welke ondergrond je veel wandelt (asfalt, onverhard, bergen) is het ook belangrijk welke schoen prettig aanvoelt. Zo zijn er o.a. lage, halfhoge en hoge wandelschoenen.  Belangrijk is in ieder geval dat je schoenen goed steun geven aan je voeten. Ze moeten niet knellen, maar ook niet te los zitten. Gewone gympies zijn daarom niet aan te bevelen, zeker niet als je langere afstanden gaat lopen.  Als je voor de eerste keer echte wandelschoenen koopt, is het verstandig om naar een winkel te gaan waar ze verstand van zaken hebben en waar ze je deskundig advies kunnen geven. Je kunt dan verschillende types uitproberen.

Held op sokken Wink

Naast schoenen zijn ook een paar goede sokken belangrijk. Met goede sokken kun je problemen met je voeten voorkomen. Een goede wandelsok voert het transpiratievocht af, voorkomt wrijving tussen je schoen en je voet en zorgt ervoor dat je warme of juist koele voeten houdt. En het liefst moeten ze ook nog slijtvast zijn. Net als de schoenen moeten ook de sokken goed passen. Dit is een kwestie van uitproberen. De een heeft liever een dikke sok de ander liever een dunne of juist ertussenin. Het liefst zonder naden en ze moeten niet te groot zijn want dan gaan ze rimpelen en daar krijg je blaren van.

Alles in huis? Lekker wandelen!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.