Geef betekenis aan je wandeling #tipvanTjisse

Elke dinsdag een nieuwe #tipvanTjisse. 'Wandelgoeroe'  uit Akkrum geeft leuke tips om jouw virtuele Elfstedentocht nóg leuker te maken.

Natuurlijk

Natuur en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We weten het natuurlijk wel maar zijn het ons vaak onvoldoende bewust. De natuur maakt stofjes aan die je immuunsysteem versterken en door de vormen van de bomen en planten komen we tot rust. Natuur werkt 'ontstressend', dit in tegenstelling tot een druk straatbeeld.

Stimuleer je zintuigen

Zeker in deze coronatijden wordt het belang van een gezonde en bewuste leefstijl nog eens extra benadrukt. Je kunt je zintuigen en bewustwording op verschillende manier stimuleren. Bijvoorbeeld door tijdens je wandeling stiltemomenten in te bouwen. Probeer dan nergens aan te denken en alleen te luisteren. Voel eens wat dat met je doet.

Van grote betekenis

Een andere manier is om de komende week foto’s te maken tijdens een wandeling van dingen waarvan je voelt dat ze van betekenis voor je zijn of die je een doel geven. Denk aan mensen, dieren, objecten, omgevingen. Probeer om ten minste 9 foto's te maken. Bekijk ze dan aan het eind van de week en schrijf op waar die foto voor staat en waarom die betekenisvol is.

'De tijd nemen om betekenisvolle bronnen door fotografie te herkennen en te waarderen, kan helpen om ze tastbaarder te maken en je er aan te herinneren wat voor jou het belangrijkst is.' 

Dit grotere gevoel van betekenis kan op zijn beurt inspireren om belangrijke persoonlijke doelen na te streven en kan een gevoel van kracht en richting geven bij het omgaan met stressvolle gebeurtenissen in het leven. Meer van dit soort tips kun je o.a. vinden op de site van GrandiooZ. O ja: deel je dan meteen je mooie foto’s met je mede-deelnemers aan de tocht? Dan kunnen wij ook meegenieten.  

Wat doet wandelen met jou? 

Lekker wandelen!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.