Deel deze blog

Bewegen in Beeld: train je hamstrings en billen

Bewegen in Beeld: train je hamstrings en billen

Bij bewegen in beeld laat fysio Frank je in een korte video zien hoe je met een simpele oefening al veel verschil kunt maken voor jouw lichaam. Deze week trainen we een specifieke spiergroep. Nee daar heb je geen apparaat in de sportschool voor nodig, je hamstrings en billen trainen kan absoluut thuis. Hoe je dat doet? Frank laat het je zien. 

Thuis trainen

Wist je dat je vrijwel al je spieren thuis kunt trainen? Deze oefening is gericht op je hamstrings en bilspieren, maar richt zich tegelijkertijd ook op de hele keten. Het doel van de oefening is om je mobiliteit, kracht en controle van je benen te verbeteren. 
Is de oefening voor jou te licht? Dan kun je op een harde vloer met een microvezeldoek onder je voeten ook je knie strekken en buigen terwijl je heupen in de lucht blijven. Geloof mij, dat is helemaal een feestje voor je hamstring!

Beweegzorg Online is een platform waar je informatie, oefeningen én online begeleiding vindt om zelf je klachten op te lossen. De experts op het platform zijn BIG geregistreerde fysiotherapeuten die je graag verder helpen. Zo delen ze hun kennis met je én hebben ze veel fijne oefeningen voor je. Zo leer je zelfstandig te bewegen naar een klachtenvrij en gezonder leven. Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op Beweegzorg Online.  

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.