Deel deze blog

Maak foto's van je wandeling #tipvanTjisse

Maak foto's van je wandeling #tipvanTjisse

Elke dinsdag een nieuwe #tipvanTjisse. 'Wandelgoeroe'  uit Akkrum geeft leuke tips om jouw virtuele Elfstedentocht nóg leuker te maken.

Terug in de tijd

Je kunt de toenemende populariteit van wandelen ook zien als een reactie op onze huidige snelle en drukke maatschappij. Als je wandelt onderga je het landschap op een andere manier dan wanneer je er doorheen fietst, of er met de auto doorheen rijdt. Als je loopt zie je meer en maak je ook gemakkelijker contact met anderen. Je vertraagt, net als het wandelen ook de tijd lijkt te vertragen. Soms, als je over de zandpaden loopt, lijkt het alsof je terug in de tijd gaat.

Klik, klik, klik

Een dag wandelen kan het gevoel van een vakantie oproepen. Je hebt als wandelaar tijd om de dingen goed te bekijken. Je beleeft als het ware het landschap. Hoe leuk is het dan om al dat moois vast te leggen met je camera of je mobiele telefoon zodat je later nog eens kunt (na)genieten.

Bijkomend voordeel is dat je gelijk ook je mooiste foto kunt insturen en wie weet verschijnt jouw kiekje dan in magazine Fam.!  

Een blijvende herinnering

Als je foto’s maakt is het alsof je nog bewuster kijkt naar de omgeving om je heen. En dat doe je natuurlijk ook want je wilt wel dat het een mooi plaatje wordt. Of dat nou een veulen in de wei is, een bloem, of dat het de dauwdruppels zijn die zich als een kralensnoer aan een spinnenweb hechten. Maar door dat bewust kijken ervaar je nog meer van de omgeving en blijft het vakantiegevoel langer hangen, zeker als je meer foto’s maakt. Een mooie herinnering die ook heel gemakkelijk te delen is. Beelden zeggen soms meer dan woorden kunnen vertellen.

Lekker wandelen!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.