Deel deze blog

Mindful wandelen doe je zo! #tipvanTjisse

Mindful wandelen doe je zo! #tipvanTjisse

Elke dinsdag een nieuwe #tipvanTjisse. 'Wandelgoeroe'  uit Akkrum geeft leuke tips om jouw virtuele Elfstedentocht nóg leuker te maken.

Waarom wandelen?

Van niet wandelaars krijg ik regelmatig de vraag wat maakt wandelen nou zo leuk?

Komt dat omdat je zelf kunt bepalen hoe lang of hoe kort je wandelt, met wie of alleen, wanneer en waar, je kunt het overal en altijd doen, het is ontspannend, gezond, tegenwoordig ook hip, maar bovenal gewoon leuk.  Daarnaast is het ook heel betaalbaar want of het nu een georganiseerde wandeltocht of een wandelgids (boekje) is, de meeste zijn niet duur.

De natuur de baas

Daarnaast zijn ook op het internet veel routes te vinden. Het zal voor iedereen anders zijn maar misschien is het wel de combinatie van al die vrijheden en voordelen wat wandelen voor velen zo aantrekkelijk maakt. Ga bijvoorbeeld eens ’s ochtends vroeg het bos in. Dan tref je bijna geen andere wandelaars en is de natuur nog de baas. Je hoort dan de vogels volop fluiten en wordt niet gestoord door het geluid van auto’s of ander verkeer. Grote kans dat je dan in alle rust verschillende dieren je pad ziet kruisen. Eekhoorntjes, een ree of -als je geluk hebt- een sprong (groep) reeën. Een bijzondere gewaarwording.

Mindful wandelen

Zo in alle rust te wandelen lijkt wel wat op mindful wandelen. Je neemt op wat zich aandient. De natuur neemt je daarbij als het ware aan de hand.

Heerlijk als je last hebt van malende gedachten om zo je hoofd leeg te maken en ruimte te maken voor nieuwe inzichten en ideeën.

Zo doe je ’s ochtends vroeg energie op waar je de hele dag plezier van hebt.

Lekker wandelen!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.