Deel deze blog

Bewegen in beeld: voorkom voetbal blessureleed

Bewegen in beeld: voorkom voetbal blessureleed

Bij bewegen in beeld laat fysio Frank je in een korte video zien hoe je met een simpele oefening al veel verschil kunt maken voor jouw lichaam. Het voetbalseizoen is gestart en dat gaat vaak gepaard met blessures. Vooral lies- en hamstringblessures komen veel voor. En die klachten, daar zit je niet op te wachten. Dus heeft Frank een geschikte oefening voor je, voorkomen is tenslotte beter dan genezen! 

Voorkom blessureleed

In deze oefening trainen we de adductoren. Dat zijn de spieren die aan de binnenzijde van je bovenbeen lopen naar je heupbot. Ze zorgen ervoor dat je het been kan sluiten maar daarnaast zorgen ze er ook dat je naar je been toe kan bewegen. Het ligt er maar net aan welke kant je op beweegt. In een eerdere blog vertelde ik al hoe dit principe werkt voor je schoudergewricht. Voor voetballers is dit een belangrijke functie. Het trainen van de adductoren is niet heel makkelijk maar met behulp van een krukje of een stoel kun je heel effectief trainen zodat je blessureleed kan voorkomen. Voer de oefening minimaal twee keer per week uit buiten je voetbaltraining om.

Veel voetbalplezier!

Beweegzorg Online is een platform waar je informatie, oefeningen én online begeleiding vindt om zelf je klachten op te lossen. De experts op het platform zijn BIG geregistreerde fysiotherapeuten die je graag verder helpen. Zo delen ze hun kennis met je én hebben ze veel fijne oefeningen voor je. Zo leer je zelfstandig te bewegen naar een klachtenvrij en gezonder leven. Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op Beweegzorg Online

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.