Ontdek een plant of bloem met deze app #tipvanTjisse

Elke dinsdag een nieuwe #tipvanTjisse. 'Wandelgoeroe'  uit Akkrum geeft leuke tips om jouw virtuele Elfstedentocht nóg leuker te maken.

De nodige afwisseling

Veel wandelingen gaan over rustige buitenwegen, oude kerkpaden, dwars door de landerijen en door allerlei soorten natuurgebieden. Dat geldt voor georganiseerde wandeltochten maar ook voor de lange afstands- en streekwandelpaden. Vaak worden de mooiste routes uitgezocht met veel afwisseling van uitzicht, terrein en begroeiing.

Een onbekende plant of bloem

Tijdens het wandelen zie je veel bekende bloemen en planten maar, zeker als je eens in een onbekende omgeving wandelt, kun je een plant tegen komen die je nog niet eerder hebt gezien. En als je dan net als ik geen bioloog, ecoloog of tuinman bent en toch wilt weten wat voor bloem of plant het is dan kun je daar met behulp van bijvoorbeeld de Plantsnap app (gratis) heel gemakkelijk achter komen. Je maakt een foto van de bloem of de bladeren en hebt direct een antwoord. Zo kom je heel snel van alles te weten over de betreffende plant!

Welke mooie plant of bloem heb jij recent ontdekt?

Nog meer ontdekken?

Een andere handige gratis app is die van Nature Today. Daarmee kun je vogels, zoogdieren, planten, vlinders en libellen ontdekken die je nu tegen kunt komen. Overal in Nederland, in natuurgebieden, op het platteland maar ook midden in de stad of op het perron, terwijl je op de trein staat te wachten. Ook op de site van bijvoorbeeld Flora van Nederland is veel informatie te vinden. 

Lekker wandelen!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.