Op Berenjacht met de kinderen

Leuke dingen doen met je kind is best lastig in deze bijzondere tijd. We zitten met zijn allen veel binnen en dan is een frisse neus halen, dicht bij huis, toch fijn. Hoe maak je dat dagelijkse buitenmoment dan nét even een tikkeltje spannender? Met een échte berenjacht. Want knuffelberen zie je nu achter vele ramen verschijnen.

Waar vind je die beren?

Heel Nederland doet mee en dat is fijn want zo kun je gelijk als je de deur uit stapt jouw speurtocht beginnen. Ruim 20.000 adressen in Nederland hebben al een beer voor het raam staan. Wil je zeker weten of er beren in de buurt te vinden zijn? Check dan de enige echte ‘KnuffelBerenjacht-kaart’. Het leuke is dat je jouw eigen beer ook kunt aanmelden zodat deze makkelijk te vinden is door de kids in jouw buurt.

Hoe maak je het nog leuker?

Knutselen is altijd een goed idee, laat je kind een ‘berenjacht afstreepkaart’ maken zodat ze makkelijk het aantal beren kunnen tellen. Of verzin samen extra opdrachten bij het zien van speciale beren. Pandabeer gespot? Doe een dansje! IJsbeer gesignaleerd? Spring in de lucht! Vinden de baasjes van deze speciale beren vast ook een gezellig idee.

Wij zijn benieuwd; staat er bij jou voor het raam al een teddybeer?

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.