Deel deze blog

Bewegen in Beeld: de simpele twerk, goed voor je onderrug

Bewegen in Beeld: de simpele twerk, goed voor je onderrug

Bij bewegen in beeld laat fysio Frank je in een korte video zien hoe je met een simpele oefening al veel verschil kunt maken voor jouw lichaam. Deze week gaan we aan de slag met de onderrug door onze bekken te kantelen en ja dat kan ook wel eens enorm goed van pas komen op de dansvloer. 

De dansmove der dansmoves

Een tijdje geleden was het superhip, nu is het helaas weer uit de mode geraakt en doordat de dansvloer al zolang gesloten is zullen we het toch weer opnieuw moeten leren. Ik heb het natuurlijk over de dansmove der dansmoves: twerken. In feite is bekkenkantelen de voorloper van deze iconische move en dan is het ook nog eens goed voor je onderrug. 
Zonder grappen: bekkenkantelen vergt controle. Dit is heel fijn als je wil dat je met houdingen kan spelen wat dan weer fijn is bij sluimerende rugklachten. Dus twerk je rug beter en zorg voor een goede basis als straks de dansvloer weer open mag.  

Beweegzorg Online is een platform waar je informatie, oefeningen én online begeleiding vindt om zelf je klachten op te lossen. De experts op het platform zijn BIG geregistreerde fysiotherapeuten die je graag verder helpen. Zo delen ze hun kennis met je én hebben ze veel fijne oefeningen voor je. Zo leer je zelfstandig te bewegen naar een klachtenvrij en gezonder leven. Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op Beweegzorg Online.  

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.