Deel deze blog

Bewegen in beeld: soepel in de heupen

Bewegen in beeld: soepel in de heupen

Bij bewegen in beeld laat fysio Frank je in een korte video zien hoe je met een simpele oefening al veel verschil kunt maken voor jouw lichaam. Dit keer gaat Frank aan de slag met de heupen om zo jouw rugklachten te verzachten. Waarom zijn soepele heupen zo belangrijk als je rugpijn ervaart? En wat kun je doen om je heupen soepel te krijgen als je last hebt van lage rugpijn? Frank legt het je uit. 

Soepel in de heupen

Als je rugpijn hebt doordat je veel zit en daarnaast weinig in beweging komt dan is er een grote kans dat je heupen ook stijf raken. Opstaan uit je stoel is dan niet bepaald een feestje. Hoe houd jij je heupen soepel? Dit is niet altijd even makkelijk, dus kun je het beste op deze manier beginnen met je heupen rekken. Als je zeurende klachten hebt, zoals na een tijdje zitten, geeft deze oefening je een fijn gevoel. Daarnaast is het ook nog eens een goede oefening om regelmatig uit te voeren zodat je flexibeler wordt. 
Ik zou zeggen begin rustig aan en bouw het langzaam op, adem rustig in en uit en rek telkens een stukje verder. Succes!

Beweegzorg Online is een platform waar je informatie, oefeningen én online begeleiding vindt om zelf je klachten op te lossen. De experts op het platform zijn BIG geregistreerde fysiotherapeuten die je graag verder helpen. Zo delen ze hun kennis met je én hebben ze veel fijne oefeningen voor je. Zo leer je zelfstandig te bewegen naar een klachtenvrij en gezonder leven. Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op Beweegzorg Online.  

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.