Deel deze blog

Skip je sportdip met deze handige tip(s) van Gary Hekman

Skip je sportdip met deze handige tip(s) van Gary Hekman

Gary Hekman, dé Nederlands kampioen marathonschaatsen. Hij is 32 jaar, woont in Kampen en is een topsporter in hart en nieren. Met veel passie vertelt hij over zijn sport en kan zich een leven zonder absoluut niet voorstellen. Om aan zijn conditie werken is Gary niet alleen op de schaats- en skeelerbaan te vinden maar maakt hij ook vele fietskilometers. Toch heeft ook hij wel eens last van motivatieproblemen. Herkenbaar? Gary geeft je handige motivatietips!

Prikkel je zintuigen

Vaak loop je hetzelfde rondje of fiets je wéér die ene route. Stop daar mee! Prikkel je zintuigen en kies eens voor een andere omgeving. Gooi je fiets achterin de kofferbak en rij eens naar een natuurgebied in de buurt om daar een rondje te maken. Zoek je het liever wat dichterbij huis? De app eRoutes kan je daarbij helpen. Voer de afstand in die je wilt gaan wandelen of rennen en de app geeft je 3 routes waar je uit kunt kiezen.
Het tijdstip van je training veranderen is ook een goed idee. Ga eens sporten vóórdat je moet werken óf ga eens wandelen tijdens je digitale vergadering. Oortjes in, sneakers aan en gaan. 

Groeperen kun je leren

Zoek een stok achter de deur. Verzamel mensen om je heen waarmee je samen sport. Dan zeg je niet zo snel af en al helemaal niet op het laatste moment, die drempel is veel te hoog. Samen sporten is bovendien een stuk gezelliger.
Sport je buiten? Bekijk dan aan het begin van de week eerst even de weersvoorspelling. Want niets is zo demotiverend als een potje regen. Grote kans dat je in je eentje niet gaat als het regent. Dus maak gelijk een afspraak met je sportmaatjes om tóch te gaan sporten. Weer of geen weer.

Doelen dichterbij

Een doel stellen is niet zo moeilijk , maar we willen altijd zo graag onszelf en anderen overtreffen We denken dat doelen groots en meeslepend moeten zijn. Nou, niet dus! Zoek eens een doel dichterbij. Je hoeft niet meteen een marathon te lopen. Begin volgende week eerst eens met 6 kilometer hardlopen in plaats van 5. Zo creëer je een haalbaar doel en is het makkelijker om jezelf te motiveren. Al deze haalbare, kleinere doelen helpen je om jouw grote doel te bereiken.

Nieuwsgierig naar nog meer tips van Gary? Op donderdag 6 mei om 20:00 uur geeft hij een gratis webinar: 'Kom in beweging met Gary'. Daarin vertelt hij je alles over conditie, uithoudingsvermogen en het belang van rust nemen. Je krijgt concrete tips om toe te passen in jouw eigen sportleven. Of je nu een fanatiekeling bent óf een beginnend sporter, met al je sport vragen kun je bij Gary terecht. Zien we je op donderdag 6 mei om 20:00 tijdens de webinar? 

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.