Stadsgids Henk vertelt: Hoopvolle verhalen over de coronatijd

Iedere week vertel ik jullie een fijn verhaal óf een anekdote om deze virtuele Elfstedentocht nog leuker te maken. Een stukje geschiedenis, leuke feitjes en veel meer dingen die je nog niet wist én altijd had willen weten. Hoe leuk is dat!?

 Zoals in Bed & Breakfast?

De eerste week dat wij gidsen weer aan het werk mochten, zit er weer op. Bijna al mijn collega’s van A Guide to Leeuwarden hebben inmiddels weer een stadswandeling gegeven. We hadden het allemaal heel erg gemist. En hoewel het wel een beetje vreemd was, zaten we ook allemaal gelijk weer in onze rol zodra we de Oldehove zagen. We lopen nu in kleine groepjes van maximaal 10 personen om zo de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren. Onze tours zitten hierdoor wel sneller vol. Maar doordat de meeste mensen zich vooraf hadden aangemeld, konden we elke keer dat het nodig was een extra gids inzetten. Hierdoor hoefden we gelukkig niemand teleur te stellen. Na afloop van onze openbare stadswandelingen mogen gasten altijd zelf bepalen wat ze het waard vonden en dus betalen. ‘Dit is eigenlijk net zoals dat programma Bed & Breakfast’, zei één van onze gasten deze week.

Verhalen van nu

Op onze stadswandelingen vertellen we de mooiste verhalen over de geschiedenis van Leeuwarden. Maar we willen ook altijd wat over het heden vertellen. Met de gidsen zaten we daarom te brainstormen wat we over de coronatijd in Leeuwarden konden vertellen? Dat onze stadskunstenaar Cote overal hoopvolle boodschappen had achtergelaten? Of dat Remko Smids en Karina Kroft zeventig avonden achter elkaar hoopvolle citaten projecteerden in de stad?

Miniature People Leeuwarden

Maar beide projecten waren inmiddels niet meer zichtbaar in de stad. Bij de Blokhuispoort was gelukkig nog wel iets te zien. Hier heeft Michel Tilma van de Miniature People Leeuwarden een leuk miniatuurtafereeltje geplaatst. Twee oudere mensen in een rolstoel zitten achter het glas en aan de andere kant staat hun zoon ze met kleinkind te begroeten. Net zoals in het echt in het verzorgingstehuis. Als je deze gevonden hebt, kun je met behulp van een Google Maps kaart nog een stuk of 30 andere miniatuurtjes vinden in de stad. En dan heb je gelijk weer lekker gelopen.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.