Stadsgids Henk vertelt: Samen lopen op 1,5 meter afstand

Iedere week vertel ik jullie een fijn verhaal óf een anekdote om deze virtuele Elfstedentocht nog leuker te maken. Een stukje geschiedenis, leuke feitjes en veel meer dingen die je nog niet wist én altijd had willen weten. Hoe leuk is dat!?

We mogen weer!

Op 1 juni mocht de horeca eindelijk weer open. Veel mensen konden niet wachten tot ze het terras weer op mochten. Toen ik afgelopen maandag door het centrum van Leeuwarden liep, zag ik overal mensen aan het genieten op het terras. Eindelijk mogen we weer met mensen samenkomen (uiteraard volgens de RIVM richtlijnen) en samen een biertje drinken. Het is fijn om weer wat meer leven in de stad te zien. Voor mij betekende de opheffing van het verbod op samenscholing vooral dat ik weer mag beginnen met onze stadswandelingen. Mijn collega Christina gaf maandag de allereerste stadswandeling in Leeuwarden. Ik mocht dinsdag mijn eerste openbare tour in 10 weken doen. Ik vond het zowaar een beetje spannend en was de hele ochtend wat onwennig, maar eenmaal op het startpunt, voelde alles als vanouds. 

Virtuele grappen

De afgelopen weken heb ik meerdere virtuele tours gegeven. Ik liep dan nog steeds door de stad om mijn verhalen te vertellen, alleen mijn toehoorders zaten thuis achter hun telefoon of laptop. De mensen die virtueel meeliepen konden vragen stellen in de comments en likes of hartjes versturen en die zag ik dan op mijn scherm. Zo was er toch wat interactie. Maar ondanks de hartjes bleef het toch erg stil als ik een grap vertelde.

Allemaal Friezen

Hoe fijn was het om dinsdag weer echt met mensen door de stad te lopen, vragen te krijgen en mensen te horen lachen om de verhalen die ik vertelde. Wist je bijvoorbeeld dat de koninklijke familie afstamt van de Friese tak van de Nassaus? De kleinzoon van de Friese stadhouder Willem Carel Hendrik Friso was Koning Willem I. Als je de stamboom van Willem Carel Hendrik Friso en zijn zus volgt kom je uiteindelijk bij alle koningen van heel Europa uit, oftewel dat zijn eigenlijk allemaal… Friezen!

 Samen op 1,5 meter afstand

Wil je ook met mij of één van mijn collega’s in een klein groepje op 1,5 meter afstand van elkaar meelopen en de leukste verhalen over Leeuwarden horen? Kijk dan even op onze website: https://www.aguidetoleeuwarden.nl/.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.