Deel deze blog

Voor de échte bikkels: langeafstandswandelen #tipvanTjisse

Voor de échte bikkels: langeafstandswandelen #tipvanTjisse

Elke dinsdag een nieuwe #tipvanTjisse. 'Wandelgoeroe'   uit Akkrum geeft leuke tips om jouw virtuele Elfstedentocht nóg leuker te maken.

Van punt naar punt

Heeft het wandelvirus je inmiddels te pakken en ben je in je eigen omgeving een beetje uitgewandeld? Kijk dan eens op de site van Wandelnet. Via de routeplanner kun je daar heel gemakkelijk je eigen route samenstellen via wandelknooppunten. In een groot deel van Nederland is al een wandelrouteknooppunten-netwerk uitgerold. Het netwerk is nog niet helemaal landelijk dekkend maar dat is een kwestie van tijd. Het werkt op dezelfde manier als de fietsknooppunten, alleen loop je nu van punt naar punt. Handig voor als je op vakantie bent en even geen route hebt, zeker nu we met z’n allen komende zomer meer in Nederland op vakantie gaan!

Langeafstandswandelen

Een andere mogelijkheid is het lopen van een langeafstandswandeling of streekpad. Nederland kent een groot aantal Streek- en Lange Afstand Wandelpaden met verschillende thema’s. Een ervan is het Elfstedenpad wat wij virtueel lopen. Andere voorbeelden zijn het Watersnoodpad, het Drenthepad, het Krijtlandpad, het Maarten van Rossumpad en ga zo maar door. Alleen al door Friesland lopen 7 verschillende paden met elk hun eigen specifieke kenmerken. Met een wandelroutegids op pad kun je het traject indelen zoals je zelf wilt.

Altijd up to date met een goede gids

Soms is een traject tijdelijk afgesloten vanwege werkzaamheden of is pad omgelegd als gevolg van een wegomlegging. De markeerders die de route onderhouden, passen dan de routemarkering hier zo snel mogelijk op aan. Ook komt het voor dat als gevolg van baldadigheid de bordjes of stickers zijn vernield of verwijderd. Daarom is het altijd goed een up to date gids bij je te hebben. Constateer je zelf dat er een markering ontbreekt? Meld dit dan bij het meldpunt routes dan wordt het zo snel mogelijk hersteld!

Lekker wandelen!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.