Wandel met een vaste partner #tipvanTjisse

Elke dinsdag een nieuwe #tipvanTjisse. 'Wandelgoeroe'  uit Akkrum geeft leuke tips om jouw virtuele Elfstedentocht nóg leuker te maken.

Druk, druk, druk

We hebben het allemaal druk en willen en moeten van alles. Tijd voor elkaar schiet er dan vaak bij in. Wandelen is dé manier om even bij te praten. Heerlijk in de buitenlucht en ook nog eens goed voor de vitamine D. Gewoon lekker wat kletsen of juist hele diepgaande gesprekken waar je anders misschien niet zo gemakkelijk aan toe komt. En valt er eens een stilte, dan is dat helemaal niet erg want er is genoeg te zien onderweg.

Quality time

Wandelen is bij uitstek sociaal want je hebt quality time. Of je nu met z’n tweeën of in een groepje wandelt. Nu we weer in kleine groepjes met elkaar mogen lopen is het leuk om dan om beurten een route uit te stippelen. Zo kun je elkaar verrassen en kom je misschien op plekken waar je anders (bijna) nooit komt. Ik heb van mensen gehoord die al 20 jaar in een dorp woonden en op die manier nieuwe groene routes hebben ontdekt.

Routine

Het is handig om een vast tijdstip af te spreken want dan kan het een vaste routine worden. Met een vaste wandelpartner of groepje heb je een stok achter deur. Juist als je moe bent of even geen zin hebt, zal je zien dat je van een wandeling in het groen weer opknapt. Houd wel altijd de RIVM-richtlijnen in acht. Natuurlijk kun je er ook alleen op uit trekken. Even de tijd voor jezelf nemen, niks aan je hoofd, de wind door je haren. Heerlijk om op die manier je gedachten te ordenen en te ontspannen. Want, wandelen is lopend je hoofd leegmaken.

Lekker wandelen!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.