Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Doejemee.  Heb je al een account? Log dan snel in.

Wat zijn jouw sportieve doelen voor 2021?

| 5 reacties

Dit jaar ga ik 4 keer per maand surfen Surfer, of het nu met de wind is of op de golven dat maakt niet uit, als het maar gemiddeld 4 keer lukt per maand. Ik heb daarom in mijn te kleine schuurtje een hele stapel aan surfplanken liggen, ook hangen er wetsuits in alle diktes. Zo kan in ieder geval niet aan het materiaal liggen dat het me niet lukt. Dan komt puntje 2 om de hoek: prioriteit en met name tijd. Als het een mooie dag is om te surfen, dan moet je wel net de tijd hebben. Dus het wordt een hele opgave, al is het deze maand uitstekend gepland dat de weersomstandigheden goed zijn in de weekenden en de golven perfect! Bedankt Neptunus PrayPrayPray

Naast surfen heb ik nog andere sporten die ik uitoefen: 

 • hardlopen om mijn belastbaarheid van mijn knieën op peil te houden en mijn (duur)uithoudingsvermogen te behouden
 • zwemmen om mijn oude schouderblessure op afstand te houden en om fit te blijven tussen de surfsessies in
 • krachttraining omdat je anders 1% kracht per jaar verliest (en ik wil er graag een beetje bijMuscle)

Maar deze sporten vergen continuïteit, je kan niet zomaar weer 10km hardlopen als je dit een tijd niet gedaan hebt, of 80kg diep squatten, of 2km zwemmen zonder moeite. Dit moet je bijhouden! Omdat ik aardig wat door elkaar sport probeer ik bepaalde periodes meer de focussen op 1 bepaalde sport, in de winter doe ik meer aan krachttraining, in de lente is hardlopen lekker, in de zomer is zwemmen prio1 en in de herfst is het surfseizoen. Maar die sporten die op een laag pitje staan probeer ik wel 1 keer per week mee te pakken. Dit vergt aardig wat plannen. 

Hoe pakken jullie dit aan? Heb je een seizoensplanning? Werk je toe naar een sportevenement?

Ik ben benieuwd! Laat een reactie achter en inspireer andere leden.

Of stel gerust een vraag als je geen idee hebt hoe je met beginnen terwijl je dit wel graag zou willen.

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst  aanmelden voor Doejemee.

5 reacties

 • Mooie voornemens Frank en ook weer wat geleerd door je bijdrage Slight smile

  Voor mij staat dit jaar een kitesurf marathon (130) gepland en daar wil ik zo goed mogelijk voor trainen. Daarom ga ik zoveel mogelijk kitesurfen (deed ik eigenlijk al), thuis benen en core trainen (iets meer dan gebruikelijk) 1-3 keer per week en van snel en kort naar langere duurtrainingen (2 keer per week).

  En verder vooral doorgaan zoals ik nu al bezig ben. Ik ben vitter dan ooit sinds Corona ons leven heeft veranderd. Ik kom er steeds meer achter dat krachttraining belangrijk ik om zonder klachten te kiten, wakeboarden en hardlopen. Vooral om overbelasting te voorkomen.

  Succes iedereen Muscle tone2

 • Mooie voornemens Frank! Ik merk dat mijn motivatie wel eens hoger is geweest en ik het in deze tijd lastig vind om mezelf doelen te stellen. Normaal train ik naar wedstrijden toe, maar de laatste waar ik aan deelnam was de DX24 in maart vorig jaar. 

  De voorzichtige doelen voor het komende jaar zijn mijn fietwattage verhogen, op dit moment zit ik rond de 3 watt per kilo, dat wil ik deze winter uitbouwen naar 3.5 gemiddeld. Daarnaast hoop ik de Marathon van Rotterdam (die gepland stond voor april 2020) in oktober toch écht te gaan doen... 

  Ben nu meer bezig met data en het daarmee leren kennen van mijn lichaam...

 • Eens met wat je zegt Frank met een goede uitrusting kun je altijd sporten. En kou kun je je op kleden daarom wandel en fiets ik het hele jaar door. Zomers fiets ik wel langer en verder dan 's winters dat dan weer wel maar voor het wandelen maakt dat niks uit. Met fris winterweer is het ook heerlijk wandelen, trouwens het is bijna altijd wel fiets- en wandelweer. Tijd en prioriteit vechten altijd om voorrang hoewel je ook kunt zeggen dat je door prioriteiten te stellen tijd creëert Wink Ik zet de momenten waarop ik wil fietsen en wandelen vooraf in de agenda en plan de andere afspraken daar om heen. Soms moet je schuiven maar over het algemeen lukt dat na enige gewenning, best. En kan het niet dan wissel ik de tijden om. 

 • Mijn man en ik zijn afgelopen begonnen met trainen in de sportschool, helaas moeten deze steeds dicht wegens.... ja dat weten we allemaal.
  We willen toch graag 2 a 3 keer in de week sporten, als het weer mag. 
  Daarnaast lijkt het mij super altijd mijn conditie en arm en buikspieren wat getraind zijn 'surivial' weer op te pakken. Ik heb een half jaar gedaan, vond het helemaal geweldig maar ben destijds wegens tijdsgebrek gestopt. 

 • Goed verhaal! Ik merk dat het helpt een doel te hebben om naartoe te werken. Afgelopen jaar gingen er twee marathons niet door waar ik voor aan het trainen was, en is mijn training wat ingezakt. Maar goed, nieuw jaar, nieuwe kansen, en probeer ik een mix te doen van hardlopen, wandelen en wat core & flexibiliteitsoefeningen. En ik doe mee aan beweegchallenges, zo is het plan om in januari elke dag 5 kilometer te lopen.