Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Doejemee én lid ben van Fit in je vel. Meld je snel aan.

Welkom bij Fit in je vel - Stel jezelf voor

| 36 reacties

Hoi, welkom bij Fit in je vel! We hopen dat dit de basis zal vormen voor een levendige community. Je kan je hier even voorstellen, zodat we elkaar wat beter kunnen leren kennen en we je wegwijs kunnen maken in de community. Bedankt en veel plezier!

Wil je meedoen aan de virtuele Elfstedentocht? Laat dan weten dat je meedoet: Ik doe mee!

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst  aanmelden voor Doejemee.

36 reacties

 • Hallo

  Het is soms best lastig om voldoende beweging te krijgen. Zeker nu we door corona nog meer beperkt worden in onze mogelijkheden. Kijk gerust eens rond op Fit in je Vel voor tips over het blijven bewegen. 

  Leuk ook dat het Ommetje je helpt om meer te bewegen  Wie weet komt erook vanuit Fit in je Vel een vervolg op de Virtuele Elfstedentocht en kan jij ook meewandelen1

 • Hoi,

  ik ben Anouk, woon samen met man, 3 zoons van 10, 9 en 7 en kat in Helmond.

  Ik werk al geruime tijd bij Achmea, eerst als jurist maar nu binnen een project. Twee jaar geleden ben ik gestart met mijn voeding aanpassen en nu, na een gesprek met een vitaliteitscoach, is mijn nieuwe doel meer bewegen. Tot begin dit jaar liep ik 2 keer per week hard, vanwege mijn gezondheid is dat gestopt. Dat heb ik vervolgens vervangen door 2 keer 30-40 minuten wandelen per week maar dat is te weinig. Meer bewegen vind ik een lastige, vaak komt het neer op even tussendoor zonder dat ik een structureel schema heb.

  Met mijn team op het werk doe ik nu wel mee aan de app Ommetje van Erik Scherder, dat helpt me wel merk ik (ook door het competieve element). Maar mijn bank, boeken lezen (want ik heb wel even rust aan mijn hoofd verdiend denk ik dan :-), plus alles wat gewoon geregeld moet worden elke dag doorkruisen mijn plannen regelmatig... 

 • Hoi! Ik ben Frank,

  samen met mijn gezin woon ik op Ameland, ik werk als fysiotherapeut in mijn eigen praktijk. Als fysiotherapeut richt ik mij op het verkrijgbaar maken van kennis, helpen met het leren begrijpen van deze kennis en het toepassen van deze kennis. Dit zijn de drie principes van Health Literacy. Ik pas deze toe binnen de Physical Literacy: vertrouwen hebben in bewegen, intrinsiek gemotiveerd zijn om te bewegen en competent zijn in bewegen. Ik merk dat mensen veel baat hebben bij deze manier van behandelen. Het vergroot de autonome zelfredzaamheid. Meer controle over het eigen functioneren motiveert meer en beter te bewegen en geeft houvast om zelf klachten op te lossen. Het vak fysiotherapie heeft alles met gezond bewegen te maken en daarom wil ik mij dan ook inzetten om van bewegen de normaalste zaak van de wereld te maken. Daarom ben ik in 2020 begonnen met Beweegzorg Online, een vindplaats voor zelfhulp rondom beweegzorg. Beweegzorg Online is ontstaan uit het ideaal dat iedereen in staat zou moeten zijn om juiste informatie te kunnen vinden over lichamelijke klachten waarmee je vervolgens zelfstandig jezelf beter kan maken. Dit bestaat uit interessante en relevante informatie rondom je klacht, maar met name ook wat je er vervolgens zelf aan kan doen om de klacht te verminderen. Oefeningen zijn daarvoor bij uitstek geschikt! Daarom is Beweegzorg Online een platform waar je de juiste oefeningen vindt om jezelf beter te bewegen. Je kan het zelf! Met de juiste info en oefeningen ga jij aan de slag om jezelf een beter mens maken. Vaarwel klachten, hallo Jij met je actieve en gezonde leefstijl. 

  Ik doe mee om mijn kennis te delen en ik hoop dat ik daarmee binnen de community vanuit mijn expertise jullie vragen kan beantwoorden over musculoskeletale klachten. Meer info over mij vind je op mijn profiel

 • Hallo, ook ik stel me graag voor. mijn naam is Sonja Nijhuis en Founder  van  Breath In Balanz.

  Ik woon in Meppel met partner en heb een tweeling. Als ervaringsdeskundige die op een moment niet meer fit was vanwege een verstoord adempatroon ben ik me gaan omscholen en zo in 2003 met een eigen praktijk begonnen voor mensen met angst, depresiie , burn out, stress en of hyoerventilatie klachten.  Hier had ik niet alleen mijn eigen ervaring maar werd ik elke keer bevestigd in het feit dat er nog zeer weinig aandacht voor de herkenning en erkenning van een disfunctioneel adempatroon is.

  In die 15 jaar hebben we veel ervaring opgedaan met het geven van ademtherapie en daarvoor een uniek programma ontwikkeld om mensen te ondersteunen bij het doen van oefeningen thuis. In 2013 de eerste adem coach app van Nederland ontwikkeld en nu in 2020 de BreathBalanz gelanceerd. Als geen ander weet ik welke impact een verstoord adempatroon zowel mentaal als fysiek op je kunnen hebben. Slechter gaan slapen, duizelingen voelen, minder trek in sporten krijgen kortom de fitheid holt acheteruit.

  Ook ik van Breath In Balanz denk graag mee hoe we een ieder kunnen ondersteunen  om zo zich zo fit mogelijk te voelen en de basis is dan wel start met een gebalanceerde natuurlijke ademhaling.

 • Welkom

 • Hallo, graag stel ik me even voor in deze groep. Mijn naam is Daan Bultje, geboren in 1981, woonachtig in het Friese Oosterzee met mijn vrouw en twee dochters. Ik ben directeur van een stichting die in Noord-Nederland wil bijdragen aan meer gezonde jaren. Hoewel ik voor mijn werk dagelijks bezig ben met gezondheid, is het soms lastig om zelf ook gezond te leven. Zo slaap ik gemiddeld net te weinig, drink ik teveel koffie en zou ik meer moeten bewegen.

  Maar goed, tien jaar geleden woog ik 15 kilo teveel, tegenwoordig zit ik mooi op gewicht doordat ik regelmatig hardloop en volleybal. Ook doe ik aan interemittent fasting: van zondag tot donderdag eet ik niet tussen 20.00 uur 's avonds en 12.00 uur s'middags. Dat zorgt er vooral voor dat ik doordeweeks minder tussendoortjes eet. 

  Ik ben altijd geïnteresseerd in nuttige tips voor een gezond leven, en denk graag mee met anderen. 

 • Hallo Wat vervelend om te lezen dat je hierover geen bericht hebt gehad. We hebben het evenement via Doe je mee? geannuleerd en aan de hand daarvan is een automatische e-mail gestuurd naar alle aanmeldingen. Misschien is deze toen in je spam terecht gekomen? We zullen dit in ieder geval meenemen mochten we onverhoopt nieuwe evenementen annuleren. 

 • Blijkbaar heb jij ook geen afbericht gehad, de wandeling gaat niet door, heb ik zojuist gehoord van het Fries Scheepvaart Museum.... 

 • Hallo 

  Ik kan nergens een bericht verzenden ...Ik zou mee wandelen in Sneek maar kan  helaas  niet komen ben wat verkouden 

  Gr Grietje Veenema

 • Welkom