Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Doejemee én lid ben van Fit in je vel. Meld je snel aan.

Stelling 'Als je sport heb je eiwitshakes nodig'

| 18 reacties

Welke voeding heb je nodig als je sport en horen eiwitshakes hier ook bij? Wij zijn heel benieuwd naar jullie reactie op  het gebruik van eitwitshakes. Wat is jouw reactie op de stelling 'Als je sport heb je eiwitshakes nodig'

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst  aanmelden voor Doejemee.

18 reacties

Bovenliggend
  • Ik gebruik alleen extra eiwitten bij hoge intensiteit, dus lange duurtrainingen of zware trainingsweken. Ook gebruik ik nog wel eens eiwitshakes als ik voor een wedstrijd scherp wil staan. Laatste keer was voorafgaand aan de marathon van Amsterdam. Toen heb ik flink eiwitshakes gepakt om het trainingsprogramma te ondersteunen en m'n vetpercentage nog wat af te bouwen.

    Richting de marathon van Rotterdam van maart 2020, die inmiddels is uitgesteld, uitgesteld en uitgesteld, heb ik ook geëxperimenteerd met caseine-shakes. Een eiwit die met name geschikt schijnt te zijn om je herstel ook 's nachts door te zetten. Daar heb ik het goede recept nog niet voor gevonden, want in de magere melk wordt het een soort tussenvorm tussen kwark/pudding en iets drinkbaars. Niet te harden....

    Maar nu de wedstrijden wegvallen en ik niet echt een trainingsdoel heb blijf ik wel lekker sporten, maar heb ik volgens mij geen eiwitshakes nodig. Een bakje skyr her en der, ham vervangen door kipfilet en dat is voor mij voldoende (denk ik).

  • Hoi het kan inderdaad van je trainingsdoel afhangen of je meer/ minder eiwit nodig hebt. Als ik je verhaal zo lees ben ik wel benieuwd wat je met je koolhydraten hebt gedaan voor de marathon ... heb je alleen de focus gelegd op eiwit of ook nog deels je koolhydraten?

    Caseine is een wat langzamer werkend eiwit dan bv whey eiwit. Beide zitten in melkproducten. Dus je bakje skyr is helemaal prima! zeker nu :-) 

  • Ik denk het wel. Zonder zicht op wedstrijden ben ik sowieso wat aan het aanvetten, zit nu rond de 78/79 kilo en dat is zo de winter in voor een beetje extra weerstand wat mij betreft prima.

Reactie Onderliggend
Geen gegevens