Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Doejemee.  Heb je al een account? Log dan snel in.

Wat is de ideale lengte van jouw wandeling?

| 3 reacties

Nartuur_Vogel_Wandelen

Er wordt heel wat gewandeld momenteel. Ook vandaag is het weer een prachtige wandeldag. Voor een kort rondje, wat langer of een dagtocht van 25 of meer kilometer. Zelf loop ik tegenwoordig vaak een rondje van een kilometer of 10-15 en ook dan is er is altijd wel wat te zien.  Wat is voor jou de ideale lengte van je wandeling?

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst  aanmelden voor Doejemee.

3 reacties

  • Dat zijn mooie afstanden dan heb je  ook nog tijd om andere dingen te doen zo’n dag.

  • Ik wandel standaard elke ochtend en aan het einde van middag/begin van de avond tussen de 1 en 2 km met de hond. Soms tussendoor nog.
    Als we voor een goede wandeling gaan dat ligt deze meestal tussen de 5 en 10 kilometer.

    Loop ik alleen (met hond) dan vind ik een kilometer of 15 ook een hele fijne afstand. 

  • ha Tjisse, ik wandel dagelijks een rondje van ca een uur, liefst structureel voor mijn werkdag begint, zodat mijn lijf al vast wat beweging en doorbloeding heeft gehad waardoor ik me stukken vitaler voel ( ik ben jaren geleden met 'chronische' pijnklachten gediagnosticeerd en kan er op deze manier mee leven. Tegelijk mijn hoofd fris en helder voor de dingen die ik die dag te doen heb. Het wandelen en de natuurbeleving is voor mij zelf ook inspiratie opdoen en meditatief Zo lekker dat ik me zelfs als trainer-caoch hierin heb geschoold.(Mind-Walk your Nature, d'Raadgever) en ook mijnnetwerkgesprekken liefst wandelend doe.
    In de vrije weekenden loop ik ook, en dan vaak wel wat langer. Gaat mij niet om de kilometers (teveel zou ik lichamelijk meer last krijgen) maar om het buiten zijn, bewegen en ontspannen.