Deel deze blog

10 vragen aan Erik Prins

10 vragen aan Erik Prins

In het lab ontwikkelen we een nieuw leefstijlprogramma. De komende tijd delen leden of experts hun do's en dont's door 10 vragen te beantwoorden. 

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Erik Prins, 62 jaar en nog lang niet van plan om met pensioen te gaan. Ik ben vorig jaar begonnen aan een nieuwe uitdaging bij NHL Stenden Hogeschool: het ontwikkelen en uitvoeren van een Master Design Driven Innovation. Een super leuke klus, met een fantastisch team en de mogelijkheid om heel veel te leren.  

2. Waarom ben je lid en ambassadeur van het lab?

Ik vind het geweldig om te experimenteren, te innoveren en te leren, bij voorkeur in een open innovatie platform. Dat doe ik in mijn werk, maar dat wil ik ook graag doen voor de regio. Het lab van De Friesland kan mensen verbinden en innovaties tot stand brengen. Dat moet iedereen weten.

3. Wat doe jij om gezond en vitaal te leven? 

Ondanks mijn overduidelijke overgewicht (een erfenis van een bourgondisch verleden) ben ik steeds bewuster bezig met voeding, beweging en een goede balans tussen werk en rust.  Zo eet ik bijvoorbeeld geen varkensvlees meer en alleen duurzaam geproduceerde vis en vlees (met mate).  Mijn enige dranken zijn water en koffie en een glas wijn (of twee) in het weekend. Ik fiets elke werkdag (vier dagen per week) naar mijn werk (niet elektrisch), ik wandel zo veel mogelijk in bosrijke omgevingen en ik zeil op zee.

4. Wat zou je willen verbeteren aan je gezondheid of vitaliteit?

Niet zo heel veel, want er gaat al veel goed, maar het bereiken van een gezond gewicht blijft een lastig punt.

5. Wat voor hulp zou je daar bij kunnen gebruiken?

Ik zou geholpen zijn met het vaststellen van een paar beslismomenten en mijlpalen om naar toe te werken. Anders blijft het er toch bij..

6. Wat vind je van het Samen Fitter idee?

Ik vind het heel leuk dat een ander profijt kan hebben van jouw gezonde leefstijl. Op die manier help je niet alleen jezelf maar ook regionale ondernemers en goede doelen.  Het leuke is de verbinding tussen gezond leven en gezond besteden.

7. Hoe kunnen we jou enthousiast maken om mee te doen? En waar zou je op afhaken?

Ik zou gestimuleerd worden om mee te doen als ik een band heb met het doel waar ik aan kan bijdragen.  Als ik met mijn gezonde gedrag kan bijdragen aan de projecten van Sociaal Goud (waar ik in het bestuur zit) dan zal ik dat zeker doen. Vooral nu gemeenten het moeilijker krijgen om ouderenprojecten financieel te ondersteunend. 

8. Hoe kijk je naar belonen van gezond gedrag? Welke beloning zou jou stimuleren om in actie te komen?

Ik geloof niet zo in het sparen van handdoeken en gadgets.  Ik geloof wel in het samen sterker maken van een regio die over een aantal jaren vitaal genoeg moet zijn om de gevolgen van de vergrijzing het hoofd te bieden

9. Heb je tips of ideeën voor Samen Fitter?

Organiseer een leuke Samen Fitter uitdaging per kwartaal en sluit die samen met de deelnemers af met een evenement in de regio.

10. Wanneer gaat Samen Fitter volgens jou een succes worden?

Het gaat een succes worden als iedereen die deelneemt bereid is zich in te zetten voor een mooiere regio omdat daar onze gezamenlijke toekomst ligt.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.