Deel deze blog

Nu doorpakken met digitale zorg!

Nu doorpakken met digitale zorg!

Door COVID-19 heeft de reguliere zorg een enorme achterstand opgelopen.

Digitale zorg gaat ons zeker helpen om die achterstand weg te werken en tegelijk te wennen aan digitale zorg; wel zo efficiënt.

Lees hier een artikel van Philips. 
Leo van Sister
Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

  • Nabrander: in de zorg (en zeker bij ziekenhuizen) is er in toenemende mate aandacht voor digitale oplossingen. Maar hoe zit het met het welzijnswerk? Bijv. verslavingszorg, dak- en thuislozen, GGZ, en diverse vrijwilligersorganisaties? Organisaties die hun best doen om kwetsbaren in onze maatschappij te ondersteunen. Recente rondgang leerde mij dat juist deze organisaties de afgelopen periode zowel de deuren sloten en tevens minder (telefonisch) bereikbaar waren. En dat bij een doelgroep die (aanname) waarschijnlijk minder tech-savvy is. Hoe kunnen we in dit ook in dit domein zorg/hulpverleners en burgers laten profiteren van de mogelijkheden van digitale zorg? Ideeën?

  • De winst die we nu gemaakt hebben is dat zowel patiënten als zorgverlener die veel meer de ervaringen hebben dat digitale zorg kan en werkt. Technologie is steeds minder de drempel, acceptatie vormt nog wel steeds een drempel. Energie moet mi zitten om door te bouwen op deze positieve ervaring en tegelijkertijd te accepteren dat digitaal ook zijn nadelen heeft. Er steekt een goede wind op nu is het taak om de zeilen zo te zetten dat we deze goede wind vangen.