Deel deze blog

Samen op weg naar een vitaler Friesland!

Vanuit het lab bereiden we een experiment voor met een Fries programma waarin we samen investeren om elkaar en de lokale economie vitaler te maken. We nemen je graag mee in deze zoektocht. Denk en doe je met ons mee?

Gezondste regio van Nederland
Stel je eens voor dat Friesland de gezondste regio is van Nederland, of misschien wel van Europa. Een regio waar mensen gelukkig zijn en gezond. Waar men elkaar helpt en klaar staat als dat nodig is. Waar gezondheid een levenslang project is van iedereen. Persoon voor persoon, straat voor straat, wijk voor wijk, dorp voor dorp, stad voor stad. Samen op weg naar een vitaler Friesland!

Als er ergens een plek is waar dat kan, dan is dat in Friesland. Wij geloven dat we juist hier in staat zijn om de handen ineen te slaan, samen te werken aan een vitale bevolking en een vitale economie. En ja… natuurlijk is dat een uitdaging. Voor veel mensen is het moeilijk om altijd gezonde keuzes te maken en gezond gedrag aan te leren.

Tegelijk hebben ook veel lokale en regionale ondernemers het moeilijk in deze tijd. Dit is waarom we met een aantal ambassadeurs van het lab zijn gestart in een zoektocht. We hebben ons de vraag gesteld: “Hoe kun je elkaar stimuleren en helpen om vitaler te leven én een stimulans te geven voor de Friese economie?”

Een eerste schets
Hierboven zie je een eerste schets. We gaan uit van de verschillende community’s die er al zijn binnen Doe je mee. Wijs met je spijs, Fit in je vel, blij in je brein en misschien nog wel een nieuwe, goed op je plek. Het is onze ambitie dat iedereen mee kan doen in dit programma. Of je nu werkgever of werknemer bent, lid van een vereniging, een school, leerling, ondernemer of actief bent in je buurt. Je kunt eigen community’s starten, doelen stellen en meedoen aan challenges. Als je actief bent word je hiervoor beloond met punten. Die punten kun je dan weer besteden bij lokale ondernemers of een goed doel bij jou in de buurt. Dit zijn eerste ideeën. In de komende periode gaan we dit verder verkennen. Zo zijn we nu gestart om ongeveer 10 ondernemers te interviewen en te horen wat ze hiervan vinden. De uitkomsten delen we binnenkort. Laten we elkaar stimuleren en helpen om vitaal te leven! Doe je mee?

Doe en denk met ons mee. Wat wordt de naam?
De eerste contouren hebben we geschetst maar een inspirerende naam is er nog niet.  Daarom dagen we je uit om namen te verzinnen. Deel ze hieronder in de reacties! 

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.