Deel deze blog

Service punt van de toekomst

Service punt van de toekomst

Mensen doen steeds meer online. Toch kunnen servicepunten offline iets toevoegen voor klanten. Het komt dan  ook regelmatig voor dat internetbedrijven offline servicepunten toevoegen aan hun formule. Daarom denken we na over de rol van servicepunten voor De Friesland in de toekomst.

Wat gaan wij onderzoeken?

Het bezoek aan de huidige servicepunten van De Friesland loopt terug. Als servicepunten in de toekomst nog een rol hebben is er een formule nodig die past bij de nieuwe strategie. Als projectteam van de Frisian Design Factory hebben wij van het Lab de opdracht gekregen na te denken over de toekomstige rol van het servicepunt voor De Friesland. Prototyping is groot denken en klein doen. Daarom zijn wij begonnen met het groot denken; 'Over vijf jaar willen wij, De Friesland, voor vitaliteit en gezondheid betekenen wat Coolblue nu betekent voor service.'

De uitdaging voor ons als projectteam is een prototype van een formule maken, waarin De Friesland voor haar klanten aantrekkelijke winkels voor advies, diensten en verzekeringen maakt. Ons projectteam van de Frisian Design Factory heeft de opdracht gekregen om hierin zo breed mogelijk de opties te verkennen.

Het team en de opleiding

De Frisian Design Factory is een minor binnen de opleiding Communication & Multimedia Design. De minor, werkzaam vanuit de Blokhuispoort, focust op circulariteit binnen product en service design. Dit semester zijn wij, Majleen Grolman, Timo Kooiman,Thomas Loderus, Douwe Schilstra, Hugo Snellink, Jarec Staal en Niels Wildschut, 7 studenten van deze minor, begonnen aan dit project.

Hoe ver zijn wij?

We hebben drie iteraties van ieder 2 weken inmiddels afgerond. Binnen deze iteraties is er gekeken naar de verschillende mogelijkheden in doelgroep, vorm, doel en randvoorwaarden. Op dit moment is de visie aangescherpt en willen we in de volgende blog de prototypes laten zien en hier jullie feedback op vragen.

Wat gaan wij doen?

Met de visie die is vermeld in  onderstaande afbeelding willen wij de komende weken vier schetsen uitwerken om verschillende richtingen te toetsen. Ook deze zullen wij in de volgende blog aan jullie voorleggen.

Inspiratie

We zijn op zoek naar inspirerende voorbeelden in de markt. Deel inspirerende ervaringen met ons op het forum!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.