Deel deze blog

Start pilot "Altijd Hulp Dichtbij" met klanten van De Friesland

Na eerder onderzoek onder klanten start eind juli de pilot Altijd Hulp Dichtbij. 10 klanten van De Friesland die mee hebben gedaan aan het onderzoek willen ook graag meedoen in de test. We testen een systeem waarmee ouderen gemakkelijk hulp kunnen vragen van bekenden en buurtgenoten . 

Over de pilot

De pilot wordt samen met Homies Alarm gedaan. Homies biedt alarmsystemen voor brand en inbraak waarbij bekenden, buren en buurtgenoten een belangrijke rol spelen. In geval van rook of beweging in huis wordt er met het Homies Alarmsysteem een bericht gedeeld met jouw netwerk. Er is namelijk niemand die beter op je let dan je eigen gezin, vrienden en familie. En als die niet in de buurt zijn: je buren.

Deze gedachte hebben we meegenomen in de pilot Altijd Hulp Dichtbij. Door een druk op de helpknop via een apart apparaatje (IOTracker) of de helpknop in de Homies app worden bekenden en buren gemakkelijk ingeschakeld voor hulp. Zo helpen we samen om ouderen langer veilig thuis te laten wonen.

De deelnemers zijn erg enthousiast en willen graag meedoen. Tijdens de pilot vragen we de deelnemers om elke dag een dagboekje bij te houden waarin opdrachten en vragen staan over de werking van het systeem. Voordeel voor de deelnemers is dat ze de service kunnen blijven gebruiken als het goed bevalt!

Wat willen we leren?

Tijdens de pilot willen we in ieder geval het volgende leren:

  • Hoe waarderen de deelnemers en het netwerk het systeem?
  • Is de help knop in de app een gewenste aanvulling op de "losse hulpknop"
  • Geeft de IOTracker altijd de juiste locatie door?

We houden jullie op de hoogte van de resultaten.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.