Deel deze blog

Mijn reisverslag door het service punt van de toekomst

Mijn reisverslag door het service punt van  de toekomst

Vanuit de Frisian Design Factory werken Majleen, Timo, Thomas, Douwe, Hugo, Jarec en Niels aan een concept voor het service punt van de toekomst.  Vanochtend mocht ik als eerste proefkonijn het prototype testen. In deze blog deel ik mijn ervaringen met je.

Testopzet

Het prototype bestaat uit een maquette van het service punt van de toekomst en een aantal ervaringen die ik op mijn reis tegenkom. Ik beweeg mij door het prototype in de vorm van een Lego poppetje. Ik kom binnen in een vriendelijke omgeving en er ligt een  route voor me uitgestippeld langs de thema’s fit in je vel, blij in je brein en wijs met je spijs.  

 Stop 1: fit in je vel test

 Bij de fit in je vel test krijjg ik een  iPad voor me met een paar vragen, bijvoorbeeld hoeveel ik sport, ik mag op de weegschaal en mijn hartslag wordt gemeten. Ik vind het van mezelf niet slecht dat ik één  per week sport, maar hier levert dat de laagst mogelijke score op.. Bij de ‘kies je de autosleutel of de fietssleutel test’ maak ik bewust meestal de keuze voor de fietssleutel. Dit levert mij punten op!Via infographics krijg ik uitleg over ‘het gezonde referentiekader’. We bespreken  mijn sterke en zwakke punten tijdens de test.

Stop 2: wijs met je spijs test

 Na 2 vragen op de iPad mag ik een  drankje kiezen. In de menukaart wordt per drank de voor- en nadelen van de verschillende keuzes aangegeven. In het dagelijks leven  zou ik ’s ochtends voor koffie kiezen, maar omdat dit niet goed is voor mijn cholesterol wordt het nu thee. Dankzij de extra informatie maak ik een andere keuze dan ik gewend ben.

Stop 3: blij in je brein test

 Bij de blij in je brein test moet ik aangeven hoe vaak ik stress ervaar, nooit of 1 keer per week of 1 keer per dag. In werkelijkheid iis dat tussen 1 keer per week en 1 keer per dag denk ik. Ik realiseer me dat ik meer stress ervaar dan ik eigenlijk wil en dat ik meer rustmomenten in wil bouwen. Nog een interessante vraag in de blij in je brein test: hoe vaak maak je je huis schoon? In mijn geval één keer per week. Leuk om dit als indicator te nemen voor hoe blij in je brein ik ben. Want de invloed van  je omgeving op je vitaliteit is groter dan veel mensen denken.

Hoe heb ik dit ervaren?

Ik vond het aantrekkelijk om op een speelse manier feedback te krijgen over mijn vitaliteit. Ik geloof er in dat dit in het echt kan werken. Ik ben benieuwd welke van deze tests jou het meest aanspreken. Deel dit met de community door te stemmen op de poll in het forum!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.