Vluv: een skippybal als thuiswerk hack

Ook last van Zoom vermoeidheid en een houten kont door al het thuiswerken? Wij zijn op zoek naar innovatieve thuiswerkhacks om fit te blijven. Christof trapt af met de Vluv. 

Actief zitten met de Vluv

Zitten is het nieuwe roken, en ik zit dus al maanden twee pakjes per dag. Of drie. Hier moet ik iets aan gaan doen, anders krijg ik binnenkort ergens serieus last van. Mede daarom viel mijn oog op de zitbal. Actief zitten, rechte rug, dat klonk goed. Kiezen, bestellen, en twee dagen later de hele boel in huis: Een binnenbal, een klein pompje, wat verlengtuitjes als je met een fietspomp wilt pompen (wat ik wel aanraad, gaat sneller)  En een buitenbal van polyester die er uitziet en aanvoelt als bankbekleding. In 10 minuten is de binnenbal opgeblazen en de buitenbal dichtgeritst. Het “actieve zitten” kan beginnen!

Ja, maar helpt het nou?

Allereerst: Het zitten voelt goed, ik heb niet het gevoel dat de bal steeds onder me wegglijdt maar moet wel steeds een beetje corrigeren om rechtop te blijven zitten. Het is ook makkelijk om computerwerk, Skype- of Teams meetings en dergelijke zittend op de bal te doen. Wel kreeg ik na een paar uur zitten een hele lichte pijn aan mijn rug. Waarschijnlijk met ik wennen aan de nieuwe houding. Na twee weken is deze pijn vrijwel verdwenen.

Ook is het zo dat ik niet hele dagen op de zitbal zit. Na 2-4 uur switch ik naar mijn bureaustoel terug, en vaak switch ik na de middag in een pauzemoment nog een keer. Die combinatie bevalt goed. Conclusie: Geen ruimtevaarttechnologie, maar voor mij een thuiswerkhack die werkt.

Deel hieronder jou innovatieve thuiswerk hacks

Ondertussen ligt de koektrommel op de loer en loopt mijn hoofd over van alle Zoom, Skype en Teams afspraken. Dus ik blijf op zoek naar hacks die mij helpen fit te blijven. Als je een mooie thuiswerk hack hebt gevonden, of ben je ondernemer en heb je een thuiswerk hack in de aanbieding: ik lees ‘em graag in de reply!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.